Indonesiassa

9.-23.7.2014 (14 yötä)
RUMAH ADI
adi mlm depan 2
Bunutan, Amed, Karangasem, Bali

 • 3 makuuhuonetta (jokaisessa AC ja parveke)
 • 3 kylpyhuonetta (yksi jokaisen makuuhuoneen yhteydessä)
 • olohuone (yhtenäistä tilaa keittiön kanssa, yksi jalka-fäni, TV + paljon kanavia)
 • keittiö (tiskialtaat, jääkaappi, pakastelokero, mikro, riisinkeitin, 2 kaasulevyä, leivänpaahdin, astioita riittävästi, iso vesipönikkä, joka vaihdettiin tarpeen mukaan eli käytännössä päivittäin ja tämä juomavesi kuului huoneiston hintaan)
 • sisääntuloterassi (jossa vietettiin paljon aikaa ja syötiin omia kokkauksia ja katukeittiöiden antimia)
 • Wi-Fi (ihan hyvä yhteys, joka oli harvakseltaan poikki)
 • safety box (päämakuuhuoneen kaapissa)
 • ruokakauppa (Adi Shop) alakerrassa
 • n. 12,5m pituinen uima-allas, katos ja aurinkotuoleja (melkein koko ajan pelkästään meidän porukan käytössä)
 • huolellinen siivous ja tiskaus päivittäin (3 pv:n välein lakanoiden ja pyyhkeiden vaihto)

Sijainti aivan Amedin rantatien varressa Bunutanin kylässä. Bunutanin ranta on kivikkoa, ja sen kivikaloista varoiteltiin. Ko. rannasta emme uineet, mutta pari kertaa lähdimme siitä hämähäkkiveneen kyydissä snorklaamaan. Muuten snorklailimme kävelymatkan päässä olevilla Lipahin ja Jemelukin mustahiekkarannoilla, joilla oli myös vähän budjetimpaa ravintolaelämää ja usein kävelimmekin n. pari km iltapalalle. Suosikkiravintoiksemme muodostuivat Jemelukin Coral Cafe (ruotsalaisystäviemme paikka) ja sen vieressä oleva Blue Star sekä meidän talon ja Jemelukin puolivälissä olevat warungit, esim. Titi Sedana. Bunutanissa sai hyvää katuruokaa kotipakettiin. Läheisessä risteyksessä oli pari katukeittiötä, joista toisesta sai babi gulingia (A otti kotipaketin ilman sianlihaa, mutta H:lle liha, nahka, maksa ja veri kelpasivat) ja toisesta sai ketupat-riisiä tofulla ja muulla vegetaariruualla höystettynä sekä herkullista friteerattua banaania. Näiden paikkojen antimia söimme lähinnä aamupalaksi ja lounaaksi.

Ensimmäiset 4 yötä majoittujia oli A, H, K, E, L ja Lo sekä I Jakartasta. Kun I lensi kotiin, taloon muuttivat myös P ja Kr, jotka olivat nuo 4 ekaa yötä puolen kilometrin päässä toisessa majapaikassa.

Agoda.com:n kautta yht. 711.90€ eli 50,85€/yö.
(Sijoitimme tarkoituksella tähän matkan kahden ensimmäisen viikon majoitukseen vähän ökymmin, jotta alkumatkan isompi 8-9 hengen porukkamme mahtui hyvin olemaan. Myöhemmin on tarkoitus saada majoitusbudjettia keveämmäksi.)

Kuvia asunnosta:
https://amatsinrake.wordpress.com/2014/07/10/koti-1/
Snorklauskuvia:
https://amatsinrake.wordpress.com/2014/07/16/snorklausta-jemeluk-2-kivikalajuttu/
https://amatsinrake.wordpress.com/2014/07/21/snorklausta-jemeluk-3-kaarmejuttu/

23.7.-24.9.2014 (63 yötä)
RUMAH TINA
rt talo
Pejeng Kangin, Tampaksiring, Gianyar, Bali

 • 3 makuuhuonetta (jokaisessa kattotuuletin, jolle ei kuitenkaan oikeasti tarvetta, päämakuuhuoneessa TV)
 • 3 kylpyhuonetta (yksi todella iso päämakuuhuoneen lähellä ja kaksi pienempää kahden muun makuuhuoneen yhteydessä)
 • olohuone (yhtenäistä tilaa keittiön kanssa, kattotuuletin, TV paikallisin kanavin, DVD-soitin ja paljon levyjä, rumpuja, kitara)
 • keittiö (tiskiallas, jääkaappi, pakastin, riisinkeitin, 3 kaasulevyä, leivänpaahdin, vohvelirauta, astioita riittävästi, iso vesipönikkä, jonka vaihto rp. 16.000 eli 1€)
 • sisääntuloterassi (jossa pöytä ja tuoleja sekä kirjahylly, jossa mm. engl.kielistä kirjallisuutta)
 • talon takana kolme terassia (päämakuuhuoneen ja toisen makuuhuoneen yhteydessä ja keskellä keittiön/olohuoneen yhteydessä, tuoleja, pöytiä, keskimmäisellä terassilla iso ruokapöytä, pitkät penkit ja päädyissä tuolit)
 • Wi-Fi (erittäin hyvä yhteys)
 • safety box (päämakuuhuoneen vieressä olevan käytävän ”vaatehuoneessa”)
 • iso etupiha (jossa saattoi pelata jalkapalloa, lentopalloa ja sulkapalloa ja lennättää leijoja yms., kukkoja ja kanoja välillä vieraana, jatkuvasti 1-2 koiraa ja joskus kissanpentukin)
 • Iso takapiha (jossa n. 6m pituinen uima-allas, katos ja aurinkotuoleja, puutarhassa kasvoi yrttejä, mm. sitruunaruohoa)
 • siivous ja tiskaus päivittäin (välillä lakanoiden ja pyyhkeiden vaihto)
 • naapurin tädin, tämän pojan ja sukulaistytön apua ostettiin myös pyykkäämiseen ja varsinkin herkullisten illallisten valmistamiseen (kustansimme ruokatarvikkeet itse ja maksoimme vielä vaivanpalkkaa rp. 60.000 / illallinen).
 • kaksi mopoa ja kaksi polkupyörää käytössä

Sijainti on ihanteellinen, mikäli haluaa pois Ubudin vuosi vuodelta ahdistavammaksi käyneestä turistirysämeiningistä. Ubudiin on n. 8km kävely/mopoilumatka. Sinne pääsee myös kävelemällä ensin pääkadun varteen Villa Ubud -nimisen ökyresortin vieressä (talolta matkaa n. 2-3 km), minkä jälkeen voi hypätä paikallisliikenteen vietäväksi (bemo ensin Beduluun rp. 5.000 ja sieltä Ubudiin toinen mokoma). Taksi Ubudista talolle n. rp. 60.000 – 70.000 tinkauksesta riippuen.

Pejeng Kangin on perinteinen balilaiskylä. Ei muita turisteja. Ankat viedään aamuisin pelloille perinteiseen tapaan pitkällä kepillä avustaen ja tuodaan illalla pois. Riisipeltonäkymiä riittää joka suuntaan. Talo on kylän laidassa peltojen ympäröimänä. Oli helppoa opiskella ympärillä tapahtuvaa riisinviljelyä ja erityisen kiinnostavaa oli osallistua paikallisten kanssa hinduseremonioihin hautausmaalla ja lähitemppelissä.

Ihan lähellä ei ole ravintoloita ja Pejengin yötorikin olisi n. 4-5 km päässä. Ubudista on kätevää hakea mopolla kotipakettiruokaa esim. Puteri Minang -Padangravintolasta. Melkein parasta koko talossa oli se, että naapuriperheen sukulaistyttö W kävi kokkaamassa meille joka ilta herkullisia balilaisruokia.

Ensimmäiset 10 yötä majoittujina oli A:n, H:n, K:n, E:n ja L:n lisäksi myös Lo ja J, joka lensi Balille Australiasta. 8 yön jälkeen paikalle saapuivat 6 yöksi myös P ja Kr, jotka olivat lähteneet Amedista omalle Balin kierrokselleen (Lovina, Nusa Lembongan, Ubud). Tuon 6 yön jälkeen P ja Kr lähtivätkin sitten jo kohti Singaporea ja koti-Suomea. Lo palasi talolle 8 päivän Nusa Lembonganin ja Kutan reissun jälkeen sitten, kun J oli vuorostaan lähtenyt kotimatkalle. A ja H kävivät välillä 22-v. hääpäivämatkalla Ubudin pohjoispuolella olevassa Graha Moding Villas -majapaikassa ja ko. kaksi yötä nuoriso (P, Kr, Lo ja J) huolehti talolla pienemmistään (K, E ja L) käyttäen näitä mm. eläintarhassa tutun P-kuskin kanssa. A oli talolta pois pari viikkoa elo-syyskuun vaihteessa Suomen työreissun takia (tuon pariviikkoisen puolivälissä myös Lo lähti paluumatkalle Suomeen, mutta toisaalta I Jakartasta tuli H:n ja pienten seuraksi talolle kolmeksi yöksi. Ja vielä: A ja E käväisivät syyskuun puolivälin jälkeen Singaporessa yhden viikonlopun F1-kisoissa.

Airbnb.com:n kautta 849€/kk + välityskulut eli alle 30€/yö.

Kuvia talosta:
https://amatsinrake.wordpress.com/2014/07/24/koti-2/
Kuvia W:n kokkaamista balilaisista kotiruokaillallisista:
https://amatsinrake.wordpress.com/2014/08/10/balilaista-kotiruokaa-balinese-home-cooking-masakan-bali-di-rumah/
Kuvia riisinviljelystä talon lähipelloilla:
https://amatsinrake.wordpress.com/2014/08/03/riisinviljelya-opettelemassa/
Kuvia polttohautajaisista:
https://amatsinrake.wordpress.com/2014/08/08/19-vainajan-polttohautajaiset/
Kuvia temppelistä:
https://amatsinrake.wordpress.com/2014/09/11/yo-temppelissa/

24.-25.9.2014 (1 yö)
KEMUNING
kemuning
Kalibata City, Jakarta.

2mh pikkuhuoneisto AirBnb:n kautta, mutta vuokrasopimus saatiin purettua ensimmäisen vuorokauden aikana, koska luvattua pääsyä uima-altaalle ei ollutkaan (ikkunasta se kyllä näkyi). Sinänsä muuten oikein näppärä asunto (mutta ei siis sovi uimareille).

25.9.-6.11.2014
GREEN PALACE, LOTUS TOWER
Jakartan kotitalo
Kalibata City, Jakarta

Hieno asunto Lotus Tower:n 11. krs:ssa.

 • 3 makuuhuonetta, joissa yhdessä tuplasänky, yhdessä sinkkusänky ja yhdessä levitettävä sänky (yht. kahdelle). Päämakuuhuoneessa AC.
 • Olohuone/keittiö, jossa TV kaikilla ulkomaisilla kaapelikanavilla, AC + seinäfäni, jääkaappi, kaasuhella, mikroaaltouuni, astioita jne…
 • Kylppäri, jossa vain yhdenlämpöistä suihkuvettä, mutta ei kuitenkaan liian kylmää.
 • Pieni pyykinkuivausparveke.
 • Pihalla 38m x 20m uima-allas ja ympärillä 500m lenkkipolku ja lasten leikkipaikka. Lisäksi 3 katosta, joita voi käyttää mm. koulunkäyntiin.

Kauppakeskuksessa talon alla ja isommassa naapurikauppakeskuksessa junaradan toisella puolella lukematon määrä ruokapaikkoja ja lisäksi jopa Pizza Hut, KFC ja McDonalds yms. Myös XXI-elokuvateatteri ja Gramedia-kirjakauppa.

Kalibata City on Kaakkois-Jakartassa lähellä Pasar Minggua. Moottoriteitä lentokentälle nopeimmillaan klo 5 aamulla on päästy 35 min:ssa taksilla, mutta välillä on mennyt jopa 20min lähimpään risteykseen kansallissankareiden hautausmaan kulmille (Taman Makam Pahlawan Nasional).

Mukavan lakinaisen kämppä. Saatiin vuokrattua tutun kautta. 600US$/kk. Lisäksi parinsadan takuu vesi- ja sähkölaskuja sekä vahinkoja/rikkoutumisia varten.

20.-22.10.2014 (2 yötä)
LOTUS I Guesthouse
Lotus I IMG_7620
Borobudur, Keski-Jaava

Reppumatkailijatyyppinen vanhanajan majatalo paikallisen perheen isossa talossa Borobudurin temppelialueen aidan vieressä.

 • Iso huone, jossa kaksi tuplasänkyä, kattofäni, TV.
 • Kylppäri, jossa lämmin vesi ja länsipytty.

Todella hyvä ravintola, jossa halpaa ja herkullista paikallisruokaa. Wifi-yhteys ravintolassa, mutta tämä ei toiminut suurimman osan vierailuajastamme, koska koko aluella oli jotain yhteysongelmia.

Hinta: rp 250.000 /yö (sis. aamupalan kahdelle, muille sai ostaa halvalla lisähinnalla).

22.-23.10.2014 (1 yö)
DEWI Homestay
Dewi homestay IMG_7690
Jalan Sosrowijayan, Yogyakarta

Kiva vanhanaikaisen oloinen reppumatkatalo, jossa korkeahkot huoneet ja yleisissä tiloissa antiikkiesineitä. Etupihana ihmeen vihreä pikkupuistikko, kuin jostain Ranskasta…

 • Iso huone, jossa kolme tuplasänkyä. Kattofäni.
 • Kaksi kylppäriä, joista toisessa myös länsipytty.
 • Aamupala kuului hintaan, tarjolla kananmunapaahtoleipää ja hedelmäsalaattia ja kuumia juomia (teetä, kahvia ja kaakaota).

Paikka löytyi LP:a selaamalla. Hinta ko. isosta huoneesta rp 400.000 /yö.

2.-3.11.2014 (1 yö)
KOST PUTRI
KostPutri IMG_8516
Kebayoran Lama, Jakarta

Ystävän luona yökylässä koko porukalla siitäkin huolimatta, että ko. paikka on pelkästään naisille tarkoitettu asuntola, mutta A:kin (ja pikkupojat) saivat majoittua siellä yhden yön. A:lle löytyi huone ihan autotallin kulmilta, eikä siis tarvinnut asua sisäpihan perällä olevissa huoneissa, eikä näin aiheutettu liiaksi hämmennystä ja häiriötä muille asukkaille. A:n huoneeseen unohtui kantaa fani, joten Jakartan ennätyshelteet todella tuntuivat…

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s