Pelecing kangkung

Pelecing on Lombokin Sasak-kansan perinneruokaa ja niinpä meidänkin piti pysähtyä ostamaan sitä kotipakettiin matkalla Senggigistä Lombokin Kutalle. Vasta paketit aukaistuamme huomasimme, että tätähän me olimme jo yhdestä tienvarsiwarungista jo aiemmin ostaneetkin.

Plecing kangkung is a spicy water spinach dish made from Lombok island, Indonesia. Plecing kangkung made from blanched kangkung leaf (Ipomoea aquatica) served cold with plecing sambal, made from ground red chili pepper, shallots, garlic, burned bird’s eye chili, candlenut, kaffir lime, burned shrimp paste, a pinch of salt and sugar. As a side dish for Lombok Ayam taliwang dish, plecing kangkung usually also served with additional vegetables such as bean sprouts, string beans, fried peanuts and urap’s grated spicy coconut dressing. Outside Lombok, plecing kangkung is also commonly served in neighboring island Bali.

Oikein hyvää vastapainoa bule-ruuille. Tulista!!!

pIMG_0645 pIMG_0647 pIMG_0668 pIMG_0669

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s