2N2D-laivamatka Floresilta Lombokille

Reppureissaajien klassikkohan tämä on: Peraman laivalla Floresilta Lombokille. Nyt, kun H ei ole mukana kärsimässä, tällaisen kahden vuorokauden laivamatkan voi ehkä tehdäkin. Lo varustautui skopolamiinilaastarilla, mutta A ja L (sekä mukana seilaava Ai) päättivät luottaa siihen, että merisää pysyy yhtä tyynenä kuin se on kuluneen viikon aikana näillä vesillä ollutkin.

Otimme pelkät kansipaikat: rp 1.3 miljoonaa/pää + luonnonpuiston pääsymaksuja yms. rp 235 000. Eli n. sadan euron reissu täydellä ylöspidolla (pl. juomat, jotka pitää ostaa erikseen). 35 bulea samalla laivalla, OMG!

perama flores rinca lombok kartta

Labuanbajo – Rinca – Labuhan Lombok

pIMG_0505

Kokoonnuimme 31 muun bulen kanssa Peraman toimistolle klo 17.30 ja illan hämärtyessä kävelimme parijonossa Labuanbajon satamaan.

pIMG_0506

Satamassa meitä ei odottanutkaan kaksikerroksinen laiva, vaan tällainen kiikkerä vene, johon mahtui kerrallaan 10 matkustavaista.

pIMG_0508

Vähän jännitti, kaatuuko koko vene ennen kuin pääsemme laivalle asti.

pIMG_0512

Perillä laivassa. Lassi viihtyi tanssilattialla. (Mutta saatiin se onneksi lopulta yöpuullekin.)

pIMG_0513

Varasimme itsellemme hyvät paikat yläkannelta laivan takaosasta. Kannelle levitettiin yöksi patjat ja lisäksi saimme tyynyt ja peitot/lakanat.

pIMG_0517

Meidän laiva Rinca-saaren rannassa.

lassi captain

Ekaluokkalainen pääsi ohjaamaan tätä laivaa tosi pitkän pätkän. Piti suunnistaa tuon aktiivisen tulivuorisaaren vasemmalta puolelta. Ja kun näkyi delfiinejä, piti kuuluttaa asiasta laivan 35 matkustajalle ja 9 miehistön jäsenelle. Kysymys kuuluukin: meneekö merikapteenin homma jo lentokapteenin unelmaduunin ohi?

ppIMGP0618

Välillä pysähdeltiin snorklailemaan. Snorklauspaikat eivät kyllä olleet kummoisia. Ilmeisesti paikat oli valittu niin, että matkalaiset pääsivät autioille valkohiekkaisille rannoille löhöämään. Mutta onneksi oli jo snorklailtu tälle matkalle riittämiin siellä Kanawa-saarella.

ppIMGP0657

L:n mielestä oli erityisen kivaa, kun sai hyppiä laivan yläkannelta mereen!

ss

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s