Pulau Kanawa

Olimme suunnitelleet menevämme Labuanbajon kaupungista rantalomalle läheiselle Serayan saarelle, mutta Gardena-hotellista (jonka piti saamiemme tietojen mukaan operoidan ko. saaren majoituslaitosta) sanottiin, että Serayan paikka on nyt remontissa ja aukeaa jonkin ajan päästä, mutta nyt majoitus siellä ei siis onnistunut. Siispä valitsimme kalliimman Kanawa Island Bungalowsin reilun tunnin laivamatkan päässä kaupungista.

Kanawan saari on hieno ja snorklaukset suoraan valkohiekkaiselta rannalta ihan kivoja (nähtiin mm. kilpikonnia, leijonakaloja, mureenoja, käärmeitä, keihäsrauskuja). Mutta majoitus yksinkertaisissa mökeissä oli vähän ylihintaista (rp 500.000 + kaksi extra bediä yht. rp 200.000). Se, mikä Kanawan espanjalaisomisteisessa paikassa mätti pahiten, oli buleruoka, jonka taso ja hinta eivät aivan kohdanneet: vain toisen taso oli korkea, eikä se ollut se ruoan taso… Esim. normi mie goreng maksoi rp 90.000 + verot !!! Paikkaa ehostettiin parhaillaan ja esim. ravintolan pöydät ja tuolit vaihdettiin uusiin oleskelumme aikana. Espanjalaiset näyttivät myös testaavan uutta pizzauunia, joten ilmeisestikin uudella ruokalistalla on sitten pizzaakin. Mahdollisesti paikan hintataso on sitten nousemassa entisestään. Tuskin kuitenkaan läheisen Komodo Resortin tasolle; siellähän yksi yö maksaa kuulemma 130 €/hlö, mutta hinta sisältääkin sitten kaiken, mm. italialaisen ja indonesialaisen kokin laittamat sapuskata ja kaikki sukellukset ja Komodo-vierailut…

Mutta siis 5 päivää Kanawa-saarella oli ihan mukava snorklausloma ruokapuolen pettymyksistä huolimatta. Teimme myös veneretken Komodolle varaaneja katsomaan ja pysähdyimme matkalla kolmessa paikassa snorklailemaan. Parasta olikin bongata iso valkotäpläinen riuttahai ja yksi manta (näistä omat blogientryt).

1pIMG_0272

Matkalla Kanawa-saarelle.

2pIMG_0279

L pääsi laivan kapteeniksi.

3pIMG_0290

Loppumatka menikin päiväunien merkeissä. Kanawa-saari jo näkyvissä!

3qpIMG_0445

17 mökkiä ja ravintolakatos sekä rannassa vaatimattomampia katoksia. Laituri oli päivittäin täynnä päiväretkeläisten veneitä/laivoja.

5pIMG_0304

Näin saavuimme Kanawalle.

6pIMG_0300

Jo laiturilta bongasimme mureenan.

7pIMG_0436

Meidän mökki.

7qpIMG_0328

A yritti nukkua ekan yön terassin riippukeinussa, jonka päälle viritettiin verkko. Puoli kahdelta yöllä tuli jo liian kylmä ja piti siirtyä sisätiloihin.

8opIMG_0314

Meidän mökin tukkeista se toinen.

8pIMG_0309

Hyvin ilmastoitu kylppäri. Takana olevalta vuorelta sai heikon nettiyhteyden.

8qpIMG_0335

Rotanpoikanen oli eksynyt yöllä kylppärin mandialtaaseen. Raukka pysyi juuri ja juuri pinnalla mandikipon varassa. Pelastuspartiomme kantoi saavin pihalle ja kaatoi veden rottineen päivineen maahan…

18qpIMG_0453

Pilven reunalla? Ei, vaan L:n ympäristötiedon oppitunti laskuveden aikaan.

18pIMGP0010

Hyvät oli snorklauspaikat. Paljon elävää korallia ja ihan kivasti kalojakin. Ja kilppareita!

17pIMGP0001

Suoraan rannalta snorklaamaan. Laskuveden aikaan tosin oli parasta käyttää laituria.

16pIMG_0329

Lo, Ai, L ja A. Valmiina meribiologian oppitunnille. Kuivaa ja kuumaa muuten.

15pIMG_0437

L rakensi kepakoista omaa ravintolaa.

14pIMG_0441

Jos ei ota huomioon paikan ruokien mauttomuutta ja kalliita hintoja, ravintola itsessään oli ihan kiva. Hienot lampunvarjostimetkin!

13pIMG_0307

L ja ihan OK sate-vartaat. (Hinta rp 85 000 ++.)

19ppIMGP0175

Laiturilta oli kiva hyppiä. Piti vain muistaa varoa laiturin alla lymyäviä myrkyllisiä leijonakaloja…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s