Toimistopäivä Sorongissa

Kun nyt olimme päättäneet viettää Sorongin kaupungissa kaksi yötä ennen Raja Ampat:n saaristoon siirtymistä, hoidimme samalla juoksevia asioita ja vierailimme kahdessa toimistossa (joissa kummassakaan ei kylläkään tänään olisi edes tarvinnnut käydä).

Mutta saimmepahan ostettua seuraavan päivän pikalaivaliput valmiiksi (tosin ne pitää joka tapauksessa lunastaa ennen laivan lähtöä sataman lippuluukulta) ja lisäksi maksoimme kaksi miljoonaa pakollisia pääsymaksuja Raja Ampat:n ainutlaatuisen meriluonnon säilyttämiseksi ja kunnostamiseksi (minkä olisi hyvin voinut tehdä Waisai:n satamassakin). Toisin kuin LP:ssa kerrottiin, ei surat jalan:a (eli poliisilaitokselta hankittavaa kulkulupaa) enää tarvita täällä, joten poliisilaitosvierailun jätimme kokonaan väliin.

H puhui I:n kanssa puhelimessa ja onnistui samalla pudottamaan ikivanhan nokialaisen maahan, minkä jälkeen kännykän mikrofoni ei enää toiminut. Siispä piti ostaa uusi Nokian perusmalli rikkoutuneen tilalle (rp 280 000 eli 20€).

Tutustuimme samalla Sorongin kaupunkiin angkutanin kyydistä käsin ja lisäksi vähän kävelimmekin ympäriinsä, mutta onneksi juuri, kun iltapäiväsade alkoi, aamulta tuttu bemokuski T nappasi meidät kadun varresta kyytiin. (Normibemomaksu on muuten rp 5 000 /hlö ja auton vuokra rp 80 000 /tunti.)

Kaupunkilaiselämästä nautimme taas ennen saaristoon siirtymistä: Ramayana-kauppakeskus, Saga-kauppakeskus ja KFC.

sor IMG_9272

Tämmöisiä pikalaivoja Sorongista lähtee (kävimme satamassa etsimässä laivan lähtöpaikan valmiiksi).

sor IMG_9273

Laivayhtiön lipputoimisto olikin ihan Swiss-Belhotellimme vieressä ja sieltä kävimme ostamassa neljä ekonomi-luokan lippua (6-v. pääsee ilmaiseksi).

sor IMG_9279

Kuskimme T kyyditsi meitä ympäri Sorongia.

sor IMG_9277

Raja Ampat:n pääsymaksu oli noussut miljoonaan rupiaan (indonesialaisten hinta on puolet tästä). Alle 12-v. lasten ei tarvitse maksaa mitään. Maksettu pääsymaksu on voimassa vuoden.

sor IMG_9294

Päivän saalis: Raja Ampat:n pääsyliput, kartta ja kuitti laivalipuista (jotka saa lunastaa klo 9-12.30 laivan lähtöpäivänä; tiistaisin lähtöaika Sorongista on klo 14, mutta joinakin muina päivinä klo 9 tai 10 aamulla). Olimme muuten varanneet majoituksen Mambetron Homestay:sta Pulau Kri:ltä jo aiemmin puhelimitse. Majapaikan löysimme http://www.stayrajaampat.com -nettisivulta, jossa oli esitelty 44 majapaikkaa ympäri Raja Ampatia. Valitsimme ko. majapaikan kahden kriteerin perusteella: majapaikan henkilökunta EI puhu englanti (jee!), eikä ko. paikka tarjoa sukelluspalveluita (jee-jee!).

sor IMG_9290

Kaupan kassajonossakin meitä kuvattiin.

sor IMG_9286

Ja kadulla tietysti myös 🙂

sor IMG_9292

Totiset torvensoittajat pois kirkon edustalta!

Mainokset

One response to “Toimistopäivä Sorongissa

  1. sirkka niemelä

    Voi, kiitokset kaikista ihanista jutuistanne. Ja sori, että liian harvoin tulee kommentointua ka kiiteltyä tarinoistanne.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s