Kana kynittävänä

Ardy GH:n ruoka on todella hyvää päivästä toiseen. Tuoretta kalaa ja erilaisia vihannes/hedelmäruokia riisin kera lounaalla ja illallisella. Kala ja munakoisot tulevat usein kenari-mantelikastikkeessa (Banda-saariston oma erikoisherkku).

Mutta parin viikon jatkuvan kaladietiin jälkeen olimme kylläkin kaikki aika innostuneita majapaikan isännän ehdotuksesta, että syötäisiin välillä myös kanaa.

Vaikka viidakkokoulu on jo kesälomalla, aina opitaan jotain uutta. Tulevan kana-aterian ansiosta lapset pääsivät seuraamaan, miten kana otetaan kiinni aitauksesta ja miten sen jalat sidotaan karkaamisen estämiseksi, miten kanan kurkku katkaistaan ja miten veret valutetaan pihamaalle, miten höyhenet irrotetaan kiehauttamalla, nyppimällä ja lopuksi polttamalla sekä miten kynitystä kanasta saadaan ilmoille ”pieruääniä” sopivasti sormilla painelemalla.

Vähän toista kuin kanasuikalepaketin poimiminen ostoskärryyn marketin hyllystä.

ayam IMG_8620

Kiinni on!

ayam IMG_8627

Ensimmäiseltä kaula poikki.

ayam IMG_8633

Voi, voi, kanaparkaa…

ayam IMG_8647

K pysytteli vähän kauempana.

ayam IMG_8669

Sitten takaisin keittiöön.

ayam IMG_8672

Kynimistä helpottava kiehautus.

ayam IMG_8697

Kana kynittävänä.

ayam IMG_8703

Kaupunkilaislapsilla riitti ihmettelemistä.

ayam IMG_8733

Pikkuveli ja isoveli.

ayam IMG_8738

Loputkin ”karvat” poltettiin pois.

ayam IMG_8748

Pieruääniä!

ayam IMG_8750

Kuulemma arabiruokaa eli lättyleipää ja kanaa (tosin kanan tilalla olisi pitänyt olla karitsaa, mutta liha kuin liha ajoi tietysti saman asian saarella, jossa syödään lähinnä kalaa).

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s