Venematka

Koska olimme tulipaloyön evakkomatkan takia jo pakanneet reput valmiiksi (vaikkakaan ei mitenkään oikeaoppisesti pienestä paniikista ja kiireestä johtuen), päätimme aikaistaa muuttomatkaamme Neiralta Ai-saarelle muutamalla päivällä aiemmin suunnitellusta.

Alunperin olimme ajatelleet pysyä Neiralla sunnuntain yli, sillä viikonloppuna piti olla harvinainen (vain pari kertaa vuodessa pidettävä) kora-kora -venekilpailu, johon osallistuisi 20 pitkää perinnemallista soutuvenettä (jokaisessa 37 miestä). Muutama päivä ennen kisapäivää kuulimme, että liian kovan merenkäynnin vuoksi tapahtuma on peruttu (pitkillä veneillä ei isossa aallokossa pääsisi melomaan naapurisaarilta kisapaikalle). Värikkään tapahtuman peruuntuminen helpotti myös päätöstä lähteä Neiralta etuajassa.

Ai-saaren ja Neiran välillä näyttää seilaavan ainakin kolme venettä joka aamu. Veneet lähtevät Ai:lta n. klo 7, matka kestää tunnin ja paluumatka Neiralta takaisin Ai:lle alkaa klo 10-11. Huonolla säällä veneet eivät kulje, mutta kuulemma välillä on 2-3 metrin korkuisia aaltoja, eikä sellainen vielä ole mikään ongelma. Meidän matkapäivällemme osuneet aallot eivät olleet noin korkeita, mutta H:n päälle pienemmätkin ovat liikaa…

Pääsimme kuitenkin onnellisesti perille Ai:n kylän kauniiseen rantaan. Reput ja rinkat rantahiekalle odottamaan siksi aikaa, että A kävi tsekkaamassa pari majapaikkaa, joista valitsimme ex-kyläpäällikkö Y:n Ardy-majatalon.

1 pIMG_8096 1 pIMG_8097 1 pIMG_8102

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s