Ardy Guesthouse @Pulau Ai

Ai-saaren entisen kyläpäällikön majatalo ei ole ihan rannassa, mutta vastapäisen talon takapihan poikki hipsimällä pääsee lähirantaan kätevästi. Upeat korallit ja päätä huimaava drop-off ovat ihan vieressä. Majatalo on oikein siisti. Ja seinät on maalattu vaalenpunaisiksi! Meillä on käytössä talon toinen pääty (kaksi makuuhuonetta, kaksi kylppäriä, olohuone ja ruokahuone sekä terassi ja pieni piha). Ja koska vain parina ensimmäisenä päivänä talon toisen pään kolmesta vierashuoneesta yhdessä majoittui pariisilaispariskunta ja lopun ajan koko majatalo oli vain meidän perheen käytössä, levittäydyimme sujuvasti oman tilavan asuntomme lisäksi myös majatalon isoon aulaan (joka oli lasten mielestä hyvä pallonheittopaikka).

Naapuruston lapset olivat jopa meidän perheen mittapuulla äänekkäitä ja rajuja (tytöt mm. mäiskivät toisiaan kepeillä vähän väliä). Mukavasti siis löytyi samanhenkistä seuraa K:lle, E:lle ja L:llekin. Lisäksi L tykkäsi erityisesti majatalon omistajan kanojen ja ankkojen ruokkimisesta. Todella mukava asuinpaikka siis.

Maksoimme rp 500 000 päivässä tästä hulppeasta asumuksesta. Hintaan sisältyivät aamupalat (leipäpainotteista) sekä lounaat ja illalliset (riisiä, herkullista kalaa, vihanneksia esim. keiton muodossa yms.). Myös juomavettä, teetä/kahvia ja banaania/papaijaa oli jatkuvasti tarjolla ilman eri maksua. Sähköä ja peseytymisvettä sen sijaan koko saarella on aika rajoitetusti. Valot ja tuulettimet toimivat iltaisin klo 18.30-22.30, jolloin kyseisiä ylellisyyksiä toki eniten tarvitaankin (lämpömittarihan muuten näyttää melkein jatkuvasti yli +30C lukemia).

201 ardy IMG_8112

Ardy.

202 ardy IMG_8113

Meillä käytössä vasen puolikas talosta (tosin käytimme myös oikeanpuoleista osaa aina, kun ei ollut muita asukkaita, siis melkein koko ajan).

203 ardy IMG_8104

Päämakuuhuone. Aika viileää klo 22.15 asti, jolloin sähköt ja tuuletin pois päältä.

204 ardy IMG_8116

Lasten makuuhuone.

205 ardy IMG_8105

Pari kylppäriä, joissa myös vaaleanpunaiset seinät niin kuin koko talossa muutenkin. Toisen vessa reikämallia…

207 ardy IMG_8106

Olohuone, jonka perälle pyysimme kuivaustelineen ”vaatekaapiksi”.

206 ardy IMG_8107

Ruokahuone.

208 ardy IMG_8108

Terassi.

209 ardy IMG_8344

Majatalon toinen puoli (ruokasali ja kolme huonetta). Otimme tämänkin tilan käyttöön, kun muita vieraita ei ollut. Itse asiassa olimme melkein koko ajan koko saaren ainoat bulet.

210 pIMG_8131

Pomo-Y on entinen kyläpäällikkö. Arvostettu herra saarellaan. Kun kysyimme arvotavaroiden säilytyksestä, vastaus oli, ettei kukaan uskalla astua hänen taloonsa luvatta 🙂

211 pIMG_8136

Paljon kavereita.

212 pIMG_8260

Lapset rohkaistuivat kommunikoimaan englanniksi ja indonesiaksi (sanakirja oli myös käytössä). Myös suomenkieltä alkoi kuulla paikallisten lasten suusta: ”K, tule tänne!”

213 pIMG_8127

Kanoja ja ankkoja ruokkimassa.

214 pIMG_8278

Rannalle piti kävellä majatalosta naapuritalon pihan poikki. Taustalla tulivuorisaari ja sen takana Neira, jonne n. tunnin venematka. Tähän ylsi välillä kännykkäkenttä naapurisaarelta, mutta yleensä piti mennä kylän laiturin päähän, jotta kenttä oli riittävä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s