Arabitaustaiset indonesialaiset

Kei-saarilla (kuten tietysti muuallakin Indonesiassa) asuu paljon tänne satoja vuosia sitten muuttaneiden arabien jälkeläisiä, jotka erottuvat ulkonäöltään selvästi pieninenäisistä malaijeista ja itäisen saariston tummista papualaistyyppisistä paikallisista. Talomme edustalla jututimme Tual:sta tulleita serkuksia, jotka olivat valinneet Ohoidertawun:n rauhallisemman rannan sunnuntaipäivän piknik-paikakseen. Yksi naisista kertoi, että heillä ei enää kotikielenä puhuta arabiaa, vaan paikallista kei-kieltä ja tietysti indonesiaa. Mutta toki uskonnollisissa yhteyksissä arabia on vielä käytössä (kuten tietysti muillakin indonesialaismuslimeilla).

Wikipedian mukaan etnisiä arabeja asuu Indonesiassa n. 90.000, mutta kaukainen arabiesi-isä löytyy jopa n. 5 miljoonalta. Esim. Indonesian ex-ulkoministeri Ali Alatas oli puoliksi arabi.

Eli joku äkkiseltään eurooppalaisen näköinen vastaantulija Indonesiassa ei välttämättä olekaan turisti, vaan tämän historiallisesti merkittävän indonesialaisen väestöryhmän edustaja.

arab IMG_6982 arab IMG_6986

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s