Ambon

Vihdoinkin Ambon:lla! Muutama banaanikin (=pisang) jo nähtiin. Mutta sitäkin enemmän durianeja…

By the way: Etelä-Maluku on A:n 18. Indonesian provinssi ikinä. Uusia ei olekaan tullut enää moniin vuosiin, kun on kierretty aika lailla tuttuja reittejä. Nyt koko lista menee näin: Aceh, Pohjois-Sumatra, Riau, Riaun saaristo, Länsi-Sumatra, Banten, Jakartan erityisalue, Länsi-Jaava, Keski-Jaava, Yogyakartan erityisalue, Itä-Jaava, Bali, Läntinen Nusa Tenggara, Itä-Kalimantan, Etelä-Sulawesi, Pohjois-Sulawesi, Pohjois-Maluku ja nyt tämä Etelä-Maluku. A:n listalta puuttuu vielä 16 provinssia. Helpoiten uusia saisi Sumatran saaren eteläosista. Sinnehän voisi vielä Lo:n surffaamaan lokakuussa, kun A ja L tulevat piipahtamaan Jakartassa. Aika pieneltä alueelta sieltä saisi kerättyä peräti kolme uutta (Lampung, E-Sumatra ja Bengkulu). Tai sitten menemme vain Länsi-Jaavan ja Keski-Jaavan rajamaille Jaavan etelärannalle Pangandaraniin. Mutta eipä nyt toukokuussa tämän enempää tulevan lokakuun reitityksistä… Carpe diem!

Ambon on Etelä-Malukun saariston pääkaupunki. Saaren historiaan liittyy monenmoista. Täällä välillä on heiluteltu omaa (mutta laitonta) lippua ja haaveiltu muusta Indonesiasta irrottautumisesta. Kamalinta lähihistoriaa olivat vuodet 1999-2002, jolloin väkivaltaisuuksissa kuoli ainakin 5000 ihmistä ympäri Malukun saaristoa ja n. 700 000 ihmistä joutui ainakin väliaikaisesti pakenemaan turvallisemmille alueille (aika iso osa saariston parista miljoonasta asukkaasta). Ilmeisesti taustalla oli paitsi muslimien ja kristittyjen keskinäisiä epäluuloja niin myös paikallisten alkuperäisasukkaiden ja muilta saarilta (varsinkin Jaavalta ja Sulawesilta) muuttaneiden välisiä jännitteitä. Ja vahvoja viitteitä on siitäkin, että koko homma oli kahden kilpailevan rikollisjärjestön jo hyvissä ajoin ennen v. 1999 suunnittelema välienselvittely. Ja totta kai paikalliset pikkurikollisetkin ottivat ilon irti kaaoksesta… Eli pinnan alla oli monenmoista ennen kuin 19.1.1999 konflikti kristityn minibussikuskin ja nuorisojoukon (tai jonkun juopon tai muslimikonduktöörin; ilmeisesti on aika monta totuutta tästäkin) välillä karkasi käsistä. Mutta jo yli kymmenen vuotta täällä on taas kuulemma ollut ihan rauhallista. Peace!

ambon IMG_5865

Lion Air:lla Ambonille!

ambon IMG_5870

Näin idässä ei ole ennen käytykään.

ambon IMG_5876

Rakentavat kilometrin mittaista siltaa Ambonin lahden poikki, minkä ansiosta tulevaisuudessa matka lentokentältä kaupunkiin lyhentyy merkittävästi (nyt matkaa on melkein 40 km).

ambon IMG_5878

Kota Ambon.

ambon IMG_5885

Kaupungin rantatori oli vilkas ja värikäs. Ihan kuin olisi tulta taas johonkin eksoottiseen paikkaan 😉

ambon IMG_5891

Ihan kuin Rovaniemen markkinoilla.

ambon IMG_5894

Aika iso tonnikala.

ambon IMG_5897

Ambonin kaupungin rantaa.

ambon IMG_5902

Ei pääkallolippua!

ambon IMG_5907

Häkkyrällä keskustaan. (Huom. liikennemerkki.)

ambon IMG_5914

Etsitään ruokapaikkaa.

ambon IMG_5921

RM Nifia. Hyvää grillikanaa, jackfruit-currya, tempe gorengia yms. sekä hedelmämehuja.

ambon IMG_5926

Muistakaa se harmonia!

ambon IMG_5938

Rauhan gongi. Täällä Ambonilla, jos missä, rauhanomaisen rinnakkaiselon tärkeys varmasti ymmärretään…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s