Suvivirsi

Viidakkokoulun eskarivuosi, nelosluokka ja vitosluokka saatiin suomalaisten opetussuunnitelmien osalta päätökseen eli kaikki teoria-aineiden teksti- ja tehtäväkirjat oli kahlattu läpi ja kaikki näiden aineiden kokeet oli tehty. Taito- ja taideaineitakin oli suoritettu mahdollisuuksien mukaan. Liikunta oli erityisen hyvällä mallilla (uintia uimaseurassa ja jalkapalloa futisjoukkueessa ja lisäksi snorklausta, surffausta, viikakko- ja kaupunkisuunnistusta sekä juoksua). Taiteita oli harrastettu piirtämisten ja askartelujen sekä näyttelemisen lisäksi niin, että oli käyty katsomassa temppelitansseja ja osallistuttu toinen toistaan värikkäämpiin uskonnollisiin seremonioihin ja varsinkin Penangissa oli bongailtu katutaidetta oikein urakalla.

Kuluneen viidakkokouluvuoden aikana A ja H olivat oppineet arvostamaan entistäkin enemmän oikeiden opetusalan ammattilaisten osaamista, kun olivat joutuneet koko tämän vuoden tekemään koulutustaan vastaamatonta kotiopettajan työtä. Onneksi läänintarkastaja T oli ollut välillä paikalla antamassa hyviä vinkkejä opetustoimen järjestämiseen liittyen. Toivottavasti T:n oma loma ei liiaksi häiriintynyt siitä, että joutui aika ajoin ottamaan kantaa viidakkokoulun rehtorin ja apulaisrehtorin edesottamuksiin.

Vaikka virallinen kouluvuosi alkaa jo alla paketissa, jatkuu elinikäinen oppiminen seuraavat 3 kk vielä mm. kesäkurssien merkeissä. Ainakin meribiologiaa, koloniaaliajan historiaa, maailmanuskontoja ja Itä-Indonesian maantietoa on vielä tarkoitus opiskella. Ja toki englannin  ja indonesian kielten käyttöä jatketaan. Lapsethan jo ymmärtävät sujuvasti molempia, mutta oma tuottaminen on vielä melkoisen ujouskynnyksen takana.

Mutta nyt oli siis kevätjuhlien aika. Suvivirttä ei kovin julkisesti lähdetty esittämään, mutta kyllä se vähän pyöri jokaisen viidakkokoululaisen mielessä kuitenkin.

kevatjuhla IMG_5676

Kevätjuhlapäivä oli aurinkoinen (toisin kuin monet aiemmat sateiset Penangin päivät). Tässä K ylittämässä tietä aurinkovarjon kanssa, kuten muutkin paikalliset.

kevatjuhla IMG_5680

Juhlaillallinen Red Gardenissa. Tuleva kutosluokkalainen K, apulaisrehtori H, tuleva ekaluokkalainen L, rehtori A ja vitosluokalle siirtyvä E.

kevatjuhla IMG_5685

Vihreää Thai-curryä.

kevatjuhla IMG_5692

Läänintarkastajakin pääsi kuvaan.

kevatjuhla IMG_5693

Länsi kohtaa idän -sapuskaa (länsimaista oli mm. annoksen valtava koko).

kevatjuhla IMG_5695

Ilta hämärtyy Jalan Penangilla. Kevätjuhlan viettäjät matkalla jatkoille…

kevatjuhla IMG_5713

Jatkopaikaksi valikoitui ex tempore Queensbay Mall:n Secret Recipe.

kevatjuhla IMG_5699

Juhlamielellä.

kevatjuhla IMG_5706

Rehtorin puhe. Vaikka tajoiluista voisi muuta päätellä, ei viidakkokouluvuosi ihan piece-of-cake ollut.

kevatjuhla IMG_5708

Kakkua ja pirtelöä.

kevatjuhla IMG_5697

Lomille lomps.

Mainokset

3 responses to “Suvivirsi

  1. Oikein hyvää ansaittua kesälomaa koululaisille sekä henkilökunnalle. Täällä jatketaan ahertamista vielä muutamia viikkoja. Terima kasih dan Selamat jalan 🙂

  2. Hei Kaikille

    Hienoa, että kouluvuosi on saatu päätökseen, oikein mukavaa ja ansaittua kesälomaa kaikille.
    L:lle kovasti terveisiä täältä kotikulmien eskariyöstä. Täällä kotosalla odottelemme vielä pari viikkoa eskarin ja koulun päättymistä.
    Musikaalin lisäksi kouluuntutustuminenkin on nyt ohi (LPy jännitti kovasti kun L ei ollut täällä paikalla), mutta kävi kuitenkin ilmi että pojat pääsivät samalle luokalle ensi syksynä.

  3. ”Jee!” sanoi L K 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s