Muuttomatkalla

Niin päättyi 3½ kk Payakumbuhissa. Elettiin länsisumatralaista arkea ja kotikoululaiset kävivät päivittäin oikeassa luokkahuoneessa koulua. Ja lisäksi lapset uivat paikallisessa uimaseurassa ja E oli myös mukana jalkapalloseuran harjoituksissa. Aika aikaansa kutakin. Matkamme jatkuu ensin Länsi-Sumatran pääkaupunkiin Padangiin ja sieltä Malesian Penangiin. Myöhemmin touko-kesäkuuksi on tarkoitus lentää Itä-Indonesian maustesaarille ja ehkäpä Balillekin vielä ehditään ennen Suomeen paluuta.

Olihan Payakumbuhista poismuutto tietysti aika haikeaa, mutta pitää lähteä, jotta voi tulla myöhemmin takaisin. Lienee selvä, että tänne(kin) vielä palaamme…

lahdon tunnelmaa IMG_4539

Ensin siivottiin viidakkokoulun luokkahuone (I:n äidin talon yläkerrassa).

lahdon tunnelmaa IMG_4542

A oli lähtenyt jo edeltä vielä pienelle rantalomalle. Seuraavana porrastetun lähdön taktiikan mukaisesti pienestä päiväntasaajan talostamme lähtivät T ja E yöpyäkseen T:n bukittinggilaisessa suosikkiökyhotellista, The Hills:ssä 🙂

lahdon tunnelmaa IMG_4790

S tuli vielä hyvästelemään erityisesti L:n, jonka…

lahdon tunnelmaa IMG_4791

… suosikkiherkkua eli ”röyhelökanaa” S toi 6-vuotiaalle yllätyslahjaksi.

lahdon tunnelmaa IMG_4796

Kuten melkein joka ilta viimeisen 3½ kk aikana, myös viimeisenä Payakumbuhin iltana syötiin E&E:n tuomia perinneruokia.

lahdon tunnelmaa IMG_4801

E, E ja A sekä A, H, P, K ja L.

lahdon tunnelmaa IMG_4803

Muutama kassillinen buleille kertynyttä ylijäämätavaraa (nappiksista ja säärisuojista alkaen) lähti mukaan mopolla.

lahdon tunnelmaa IMG_4804

Kämppä alkoi vähitellen tyhjentyä ja siistiytyä.

lahdon tunnelmaa IMG_4805

Seuraavaksi lähti matkaan pääjoukko eli H, P, K ja L.

lahdon tunnelmaa IMG_4812

A jäi viimeiseksi laittamaan taloa luovutuskuntoon. Tämä kaappi menee I:n huoneeseen ja sisälle kerätyt roippeet pääasiassa E:n ja E:n perheelle.

lahdon tunnelmaa IMG_4814

Väliaikaisena makuuhuoneena toiminut rukoushuonekin täytettiin pois lahjoitettavilla tavaroilla (mm. kolme patjaa ja pöytämallin tuuletin oli ostettu meidän toimestamme ostettu talon valmista sisustusta täydentämään).

lahdon tunnelmaa IMG_4829

Viimeisenä talosta poistuivat A ja mopo.

lahdon tunnelmaa IMG_4833

A kävi vielä tervehdyskäynneillä eri sukulaisperheiden luona. Tässä A ja äitimuori, T, A ja näiden tytär A sekä naapurista A-serkku.

lahdon tunnelmaa IMG_4836

E, A ja E.

lahdon tunnelmaa IMG_4844

Y lähti kyyditsemään A:ta kohti Padangia. Matkalla pysähdyttiin Bukittinggissa ja otettiin E ja T sieltä kyytiin. Hieno tämä The Hills -hotellin uloskäynti.

lahdon tunnelmaa IMG_4880

Vähän ennen Padangin kaupungin keskustaa napattiin Basko-kauppakeskuksesta kyytiin aiemmin aamulla lähtenyt pääjoukko eli H, P, K ja L. Tässä kuvassa myös kuskimme Y ja tämän poika B.

lahdon tunnelmaa IMG_4881

Havilla Maranatha -hotelli Padangin vanhassa keskustassa. Päätimmme olla Länsi-Sumatran viimeisen yön täällä, jotta aamulla ei tarvitsisi lähteä lentokentälle vielä klo 3-4 (vaan vasta klo 5.30).

lahdon tunnelmaa IMG_4892

Viimeisen illan viettäminen Padangissa oli toki perusteltua myös siksi, että kaikki halukkaat pääsivät Pizza Hut:iin. Oikeastaan aika hassua, että vähintään yksi meidän perheenjäsenistämme vieraili tänään jokaisessa Länsi-Sumatran osavaltion kolmesta Pizza Hut:sta, mutta toisaalta kukaan ei käynyt useammassa kuin yhdessä ravintolassa…

lahdon tunnelmaa IMG_4899

A kävi vielä parturissa. Hiukset lyheyntyivät ja parta lähti. Lisäksi euron hintaiseen parturointiin sisältyi tietysti myös niska- ja hartiahieronta sekä pään niksautus (viimeksi mainittu tuntuu aina yhtä kamalalta).

lahdon tunnelmaa IMG_4903

Apollo-meriruokaravintolassa syötiin kiinalaista ja juotiin ihan vain teetä, mutta sennäköisistä laseista, että piti ihan kuvakin ottaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s