Lion Air

Meidän piti lentää Lion Air:lla Padangista Medaniin niin, että ehtisimme kiinalaisen uudenvuoden kunniaksi illalliselle Pohjois-Sumatran pääkaupungin kiinalaiskortteleihin. Mutta eipä näytä Lion Air:lla tänään onnistuvan oikein mikään.

Ensin tsekkaustiskillä oli toooosi hidasta, koska ilmeisestikään tietokoneet eivät toimineet ja virkailijoiden piti kirjoittaa käsin sekä boarding passit että matkalaukkujen tagit…

Sittemmin odotustilassa selvisi, että kaikki lennot olivat enemmän tai vähemmän myöhässä, mutta tarkempaa tietoa Medanin lennon ajankohdasta ei ollut kellään. Saimme sentään pahvilaatikoissa iltaruokaa (kanaa ja riisiä löytyi osasta paketeista ja kalaa riisin kera toisista).

Oikeastihan meillä ei ollut mikään kiire minnekään… Vuohen vuotta on vielä paljon jäljellä! Ja onneksi myös Pohjois-Sumatran kiertomatkaakin varten oli varattu puolitoista viikkoa ennen seuraavaa Lion Air:n lentoa Medanista Pekanbaruun.

lion IMG_7876

Näin kirjoitetaan ruumaan meneviin rinkkoihin tageja Lion Air:n tiskillä…

lion IMG_7878

Ja boarding pass:tkin kirjoitettiin käsin. KNO tarkoittaa Medanin uutta Kuala Namu -lentokenttää.

lion IMG_7882

Meidän lentoa ei taulun mukaan sentään oltu peruttu, mutta ei lennon mahdollisesta uudesta aikataulustakaan oikein tuntunut kukaan mitään tietävän.

lion IMG_7885

Tässä vaiheessa jonotettiin ruokaa vielä ihan turhaan. Nämä sapuskat menivät Jakartan myöhästyneen lennon matkustajille.

lion IMG_7887

Vihdoin ruokittiin myös Medaniin menijät.

lion IMG_7890

Riisiä ja kanaa/kalaa sanomalehdessä.

lion flightradar

Flightradar24.com on muutenkin kiva lelu, mutta oli siitä sekin ilo, että saattoi metsästää Sumatran yläpuolelta mahdollisesti Padangiin päin tulossa olevia Lion Air:n koneita…

lion IMG_7893

Lopulta päästiin lähtemään melkein 5 tuntia myöhässä. Lähtöportilla matkustajien käteen lykättiin rahaa. Meidän seurueen lepyttelyyn käytettiin 1,2 miljoonaa, jolla sitten hankimmekin tilataksin Medanin kentältä keskustaan ja yhden lisäyön Wisma Sederhana:ssa, koska olimme hotellilla vasta kahden aikoihin yöllä ja hökellyksen jatkaminen heti seuraavana aamuna olisi ollut kidutusta.

lion IMG_7895

Pari kulttuurisesti mielenkiintoista huomiota vielä Lion Air:n koneesta: Ensinnäkin huonoa onnea tuovat penkkirivit on jätetty kokonaan pois (eli meidän paikat riveillä 12 ja 15 olivatkin ihan lähekkäin…

lion IMG_7896

… ja toisekseen, istuintaskusta löytyvät rukoukset muslimeille, protestanteille, katolisille, hinduille, buddhalaisille ja konfutselaisille.

lion IMG_7994

Etusivun uutinen seuraavan aamun Kompas-lehdessä: 6000 Lion Air:n asiakasta pahasti myöhässä Jakartassa ja muualla.

lion IMG_7995

Annettujen selitysten valossa melkoinen Murphy-päivä lentoyhtiöllä: Samaan aikaan kolmen koneen moottoriin lentää lintuja ja muuta roskaa. Jakartasta lähtevä kone ei yrityksistä huolimatta osoittaudu lentokelpoiseksi, eikä koneen ilmastointikaan toimi. Pyhäpäiväkin osui kohdalle ja matkustajia on tavallista enemmän. Informaatiokatkos huollon suuntaan, eikä kuudesta varakoneesta toimiteta kuin kaksi, vaikka tarvetta olisi ollut kaikille. Myöhästymiset kertautuvat seuraaville reiteille ja kaaos on valmis…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s