Myrskyssä Air Asiaa vastaan.

Kuskimme Y tuli aamulla talollemme jo hyvissä ajoin, mutta vasta klo 9.15 (eli aamupalan, loppujen pakkaamisten, talon myrkytyksen ja kaappien ja ovien huolellisen lukitsemisen jälkeen) olimme valmiit lähtemään Payakumbuh:sta kohti Padangin lentokenttää, joka on muuten nimeltään BIM eli Bandara Internasional Minangkabau. Eli kyseessä on ainoa indonesialainen kenttä, jolla on etniseen ryhmään viittaava nimi. Sitä ei ole siis vielä nimetty paikallisen kansallissankarin mukaan kuten kaikki muut tämän maan lentokentät. Mutta uutisten mukaan tähänkin on tulossa piakkoin muutos.

Matka Payakumbuh:sta lentokentälle kestää n. kolme tuntia. Matkalla alas vuorilta Padangin merenrantatasangolle satoi kaatamalla ja tuuli niin, että palmut tien varressa huojuivat oikein kunnolla. Vähän pelotti Air Asian lennolla tulevien ystävien puolesta moinen lentosää. No, ko. lentofirma oli varmaan ottanut opiksi ikävästä tuoreesta (28.12.2014) onnettomuudestaan, eikä ilmeisesti edes yrittänyt lentää ko. myrskyn läpi, vaan lähtöä Kuala Lumpurista oli lykätty kokonaisella tunnilla.

Osa vastaanottokomiteasta ei jaksanut jäädä odottelemaan myöhässä olevaa lentoa, vaan H ja lapset jatkoivat matkaa tuttuun Nagari Sungai Pinang:n kalastajakylään toisen kylästä vastaan tulleen kuskin mukana ja vain A yhdessä M-kuskin kanssa jäi edustamaan AK-Tours:a. Lopulta T, R ja J sitten saapuivatkin ja edessä oli Folke West -tyylinen matka ensin isoon Lamun Ombak -ketjun Padang-ravintolaan ja sitten edelleen Padangista etelään vievää rantatietä ja vielä sitä vähitellen yhä surkeammaksi käyvää viidakkotietä pitkin kohti tulevan viikon rantalomapaikkaamme.

aktours IMG_4241

Hyvää matkaa! Taustalla Singgalang-tulivuori.

aktours IMG_4254

Hirmuinen myrsky matkalla lentokentälle.

aktours IMG_4269

Aluksi koko porukan voimin jaksettiin odottaa Air Asian lennon saapumista. Tieto koneen myöhästymisestä ei aluksi tullut Padangiin asti, vaan taululla luki jatkuvasti vain toiveita herättävästi ”on time”.

aktours IMG_4276

Muitakin alkoi väsyttää. Kyltissä lukee: ”Tässä nukkuminen kielletty”.

aktours IMG_4278

Lopulta kärkijoukko jatkoi matkantekoa.

aktours IMG_4294

Raskaat kantamukset.

aktours IMG_4302

AK-Tours.

aktours IMG_4315

Muillakin oli viralliset vastaanottajat.

aktours IMG_4316

Selamat datang!

aktours IMG_4326

Eihän Länsi-Sumatralle voi oikein tulla ilman pakollisia tsunamijuttuja. Tässä uusi moskeija Padang:n keskustassa. Katto on kuulemma rakennettu niin, että siellä iso joukko kaupunkilaisia on turvassa jopa 30-metriseltä tsunamilta. Moskeijaksi naamioitu evakuointikeskus siis paikassa, jossa lähimmät mäet ja vuoret ovat niin kaukana, ettei niille ehtisi mitenkään juosta.

aktours IMG_4327

RBH:n illallispöydässä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s