Koti #6 (Pieni talo päiväntasaajalla)

Muutimme I:n kotikaupunkiin Payakumbuh:iin sellaisella tarkoituksella, että asustellaan ja eletään normiarkea tässä länsisumatralaisessa kaupungissa kokonaiset 3½ kk, jona aikana toki välillä käväistään lomamatkoilla ainakin mm. merenrannassa, orankiviidakossa, Toba-järvellä, Jakartassa ja Kuala Lumpurissa.

Uusi asuntomme on uudenkarhean rivarin päätyhuoneisto ja me olemme sen ensimmäiset asukkaat. Talo on parin km päässä I:n äidin kotitalosta ja tässä ihan naapurissa asuu useampikin entuudestaan tuttu sukulaisperhe. Myöhemmin on tarkoitus siivota I:n entiseen privaattiluokkaan tilat viidakkokoululle, mikä tarkoittaisi sitten koululaisille (ja opettajalle) parin km koulumatkaa aamuin illoin.

Talossamme on kaksi makuuhuonetta, rukoushuone (joka on nyt sisustettu kolmanneksi makuuhuoneeksi), olohuone (jossa oli valmiina sohvakalusto, pari mattoa, seinällä TV satelliittikanavilla ja Aqua-gallonateline, ja jonne ostimme lisäksi ison uuden vaatekaapin) ja keittiö sekä yläkerrassa pieni kodinhoitohuone (pyykinpesukone ja pyykinkuivausteline). Lisäksi asunnosta löytyy sekä länsivessa että kyykkyvessa. Suihkuista tulee vain kylmää vettä, joka täällä Payakumbuhin ylängöllä voi oikeasti olla aika viileää. Mittari on tosin näyttänyt yölläkin alimmillaan n. +25C:n lukemia.

Kaikissa kolmessa makuuhuoneessa on tuuletin. Keittiössä on kaasuhella ja jääkaaappi/pakastin.

Tosi hieno asunto kerta kaikkiaan! Ja mukavalla paikalla hiljaisen tien varressa. Riisipeltoja ja palmuja on. Ja tulivuorikin näkyy.

talo IMG_2276

Pieni talo päiväntasaajalla.

talo IMG_2282

Taustalla Sago-tulivuori.

talo IMG_2303

A, K ja I kävivät basaarissa ostelemassa kaikenlaista tarpeellista: lisäpatja, ämpäri, neljä vaatenaulakkoa, pari vessaroskista, termospullo, kolme muovituolia, jatkojohto pyykinpesukesukonetta varten, henkareita ja iso vaatekaappi… Kerrankos sitä uuteen taloon Länsi-Sumatralle muutetaan! (Eli voidaan ihan hyvin sisustaa kämppää melkein sadalla eurolla.) Toinen tutuista kaksosista kuskasi ostokset uuteen kotiimme.

talo IMG_2311

Tehtiin hieno kuitti 4 kk vuokrista. Ja tässä 280 seteliä (á rp 50.000).

talo IMG_2316

Uutiset Air Asian kadonneesta QZ8501:sta pyörivät uuden telkkarimme ruudulla aamusta iltaan.

talo IMG_2274

Päämakuuhuone. Läppäritaso on rakennettu pahvilaatikon päälle.

talo IMG_2436

Lasten makuuhuone (ja perällä asunnon pyttyvessa, joka toimii unenpöpperöisten lasten kanssa edelleen paremmin kuin se toinen). Tämän huoneen nurkassa on rullalla lisäpatja, joka voidaan levittää lastenhuoneen lattialle tai vaihtoehtoisesti olohuoneeseen.

talo IMG_2431

Rukoushuone, joka on sisustettu kolmanneksi makkariksi. Tähän voidaan majoittaa vierailevat tähdet.

talo IMG_2432

Keittiö. Takana portaat ylös eräänlaiselle kodinhoitoparvelle, jossa on pyykinpesukone ja pyykinkuivausteline, jonka voi siirtää myös pihalle.

talo IMG_2437

Pyttyvessa.

talo IMG_2433

Kyykkyvessa.

talo IMG_2434

Tupaantuliaiset.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s