Siberut: Mentawai Fast -pikalaiva

Mentawai-saaristoon pääsee nykyisin kätevästi pikalaivalla Padangin vanhan keskustan jokirannan satamasta. Ennenhän noille Sumatran länsipuolella oleville saarille pääsi vain kiikkerillä yölaivoilla, joista A:llakin on ikuisesti säilyvät muistikuvat vuodelta 2010, jolloin valokuvaaja P sai edellisen kerran ylipuhuttua Siberutin reissulle tapaamaan viidakkoheimon tuttuja poppamiehiä ja näiden sukua.

Mentawai Fast -pikalaiva on palvellut ennen Batamin saaren ja Singaporen välisessä liikenteessä, mutta on siirretty kesällä 2014 tänne Länsi-Sumatralle. Pikalaivan aikataulut tulevat epäilemättä muuttumaan jatkossa, mutta nyt Padangista pääsee Siberutin saaren suurimpaan kaupunkiin eli Muara Siberutiin kaksi kertaa viikossa (tiistaisin ja lauantaisin). Lähtö Padangista on aikaisin aamulla klo 7 (tsekkaus klo 6.30 alkaen) ja paluu Siberutilta lähtee klo 15. Paluumatka kestää kolme tuntia ja tulee Muara Siberutista suoraan Padangiin, mutta mennessä poiketaan ensin Pohjois-Siberutissa Sikabuluan:n satamassa, jossa laiva odottelee tunnin (klo 10-11) ja loppumatka Siberutin saaren itärantaa seuraillen kestää n. kaksi tuntia. Menomatka on siis tuplasti paluuta pidempi, jos kohteena on Etelä-Siberut Muara Siberutin satamakaupungin kautta.

pIMG_1457

Pikalaiva odottelee Sikabuluan:n satamassa jatkaakseen matkaa Muara Siberut:n kaupunkiin saaren kaakkoisnurkkaan. Jonkinlainen myrsky nousemassa. Huom: satamalaiturin valopylväät toimivat aurinkokeinnoista varastoidulla sähköllä, kuten saaren sisäosienkin harvat sähkölaitteet.

pIMG_1823

Muara Siberutissa kaupungin ja sataman välin voi mennä moottoripyörätaksilla. Bulehinta oli siinä parinkymmenentuhannen rupian hujakoilla.

pIMG_1829

Lauantain paluumatkaa varten olisi kannattanut ostaa laivaliput jo hyvissä ajoin etukäteen (eli silloin, kun saavuttiin Siberutille), sillä istumapaikat olivat menneet, mutta onneksi sentään päästiin mukaan laivan peräosan ulkokannelle (joka kylläkin valitettavasti oli ketjupolttajien miehittämä). Siberutin ja Sumatran pääsaaren välinen pikalaivamatka maksoi rp 295 000 eli parikymmentä euroa. Yölaivaan lipun olisi saanut alle sadallatonnilla.

pIMG_1837

Kuten kuvastakin näkyy, juuri tämän lännemmäksi ei Indonesiassa pääse.

pIMG_1836

Väkivaltaviihdettäf koko kolmituntinen laivamatka. Sinänsä viidakkoheimon luona vierailuun sopivasti maya-intiaanien viidakkomaisemiin sijoittuvaa rainaa pyöritettiin mennen tullen.

pIMG_1853

Valokuvaajan viimeiset otokset Padangin satamassa, kun tiistaista lauantaihin kestänyt pikapyrähdys Siberutilla oli ohi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s