Routavaurioita kerrakseen

4 kuukautta Länsi-Sumatralla alkoi ”luulot pois”-tyyppisellä rytyytysautomatkalla Nagari Sungai Pinang:n kalastajakylään. Pinang on muuten sama puu, joka esiintyy Penangin lipussa ja joka on antanut nimen ko. malesialaiselle osavaltiolle. Eli sattuipa somasti, että vietettyämme kokonaisen kuukauden Malesian Pulau Pinangissa (= Pinangin saarella), siirryimme nyt Sumatralle Nagari Sungai Pinangiin (=kylä, joka on Pinang-joen rannalla). Malesialaiskaupungin asukasluku toki on n. 1,5 miljoonaa ja tässä syrjäisessä kalastajakylässä asuu n. 1500 ihmistä.

Mutta matka Padangin lentokentältä tänne kylään oli siis mielenkiintoinen kokemus sinänsä. Kartalla ihan lyhyeltä näyttävä matka olikin lopulta 4 tunnin urakka (josta tosin yksi tunti vietettiin matkan varrella puhelinkaupassa ostamassa lisää ”pulsaa” eli prepaid-liittymien puheaikaa. Samalla ostimme uuden wifi-yhteydellä varustetun nettitikun.

Kolmesta tunnista autossa viimeisin oli samalla mielenkiintoisin, sillä noin 10 km matkaan tuhraantui tosiaan lähes kokonainen tunti. Eipähän olla ennen nähty edes Indonesiassa yhtä kuoppaista tietä. Onneksi ei kuitenkaan satanut, sillä sateessa ajoura olisi varmasti ollut pelkkää liejua. Ikävältähän se välillä kuulosti, kun auton pohja raapi kuoppien reunoja.

Jyrkimmissä kohdissa, joista auto pienimmällä vaihteella ulisten juuri ja juuri selvisi, olisi varmaan talvella todella liukasta. Ai niin…

Ehdimme muuten sopivasti tänne kylään ennen kuin koko tie menee viikoksi (11.-18.12.) yhdestä kohtaa kokonaan kiinni. Mutta koska Lo on tulossa Suomesta 15.12., pitää hakureissu lentokentälle järjestää niin, että kylästä yksi auto vie ensin tietyöalueelle ja toinen tulee Padangin päähän vastaan. Autoliikenteeltä suljetun osuuden voi sitten kuulemma kävellä…

nspIMG_0963

Tätä tietä viimeinen tunti.

nspIMG_0966

Tuossa on kyltti, jossa sanotaan, että tie pannaan ylihuomenna kokonaan poikki liikenteeltä viikon ajaksi.

nspIMG_0973

Onneksi ei satanut ja tienpinta oli näinkin kuivaa…

nspIMG_0976

Kauniita maalaismaisemia kyllä riitti ryydittämään pomppuisaa matkantekoa.

nspIMG_0972

Silta Sungai Pinang:n yli.

nspIMG_0978

Tänne asti kannatti tulla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s