Viisumi Indonesiaan Penangista

60 päivän turistiviisumin hankkiminen Indonesian Penangin konsulaatista kävi kätevästi. Maanantaina aamulla kävimme jättämässä hakemukset sisään ja jo seuraavaksi aamuksi käskivät takaisin hakemaan uusilla viisumeilla varustetut passit pois.

Konsulaatti sijaitsee Burma-kadulla Adventisti-sairaalan vieressä. Ko. katu oli ennen kaksisuuntainen, mutta nyt bussit kulkevat sitä vain Batu Feringin suunnasta kohti keskustaa. Niinpä esim. bussi n:o 101 ei mene konsulaatin ohi, kun tullaan lauttarannasta (Jeti) tai keskustasta (Komtar). Sen sijaan esim. n:o 103 tekee sellaisen mutkan, että konsulaatti on ihan bussipysäkin vieressä myös keskustasta tultaessa. Kannattaa katsoa Burma-kadun alkupään pysäkkikatoksista bussien pysäkkilistaa ja mennä sellaisella, jonka reitin varrelle Adventist Hospital on merkitty.

Konsulaatti on auki ma-pe klo 9 alkaen. Turvatarkastuksesta saa numeron, joka oikeuttaa pääsyyn konsulaatin alueelle. Imigrasi-ovesta mennään sisään ja sisällä heti oikealla on automaatti, josta saa jonotusnumeron. Jonotusnumerosta välittämättä kannattaa seuraavaksi suunnata tiskille n:o 3, josta saa viisumihakemuskaavakkeita. Kun kaavake on täytetty, se palautetaan em. luukulle (eikä meidän kohdalla ainakaan em. jonotusnumerosta tarvinnut välittää).

Hakemuksen ja passin lisäksi tarvitaan kopio passin ensimmäisestä sivusta (siitä, jossa on kaikki ne passinhaltijan tiedot), valokuva (ohjeiden mukaan kuvan pitäisi olla sellainen, jossa on punainen tausta naaman ympärillä, mutta meidän normaalit harmaataustaisetkin kelpasivat), rahaa RM170 ja lisäksi kopiot paluulentolipuista. Meille kävi niin, että jouduimme lähtemään kesken kaiken konsulaattia vastapäätä olevalle pienelle kauppakeskukselle kopioimaan paluulentolippuja lisää, sillä jokaiselle perheenjäsenelle piti olla oma kopionsa, vaikka yhdestäkin toki näki, että lippu oli kirjoitettu kaikille viidelle. Muita kysymyksiä ei esitetty, eikä muuta dokumentti tarvittu. Hakemukseen olimme laittaneet ensimmäisen suunnitellun majapaikan nimen ja paikkakunnan. Meillä oli myös mukana tilitiedoista kopio, mutta sitäkään ei tarvittu. Netistä olimme tulostaneet valmiiksi Kuala Lumpurin Indonesian suurlähetystön viisumikaavakkeen ja ohjeet lukuisista liitteistä, mutta hassua kyllä, saman maan sisällä tämä konsulaatti käyttää näköjään ihan erilaista (simppelimpää) kaavaketta ja vaatii selvästi vähemmän erilaisia liitteitä. Ei ihme, että monet ovat kehuneet Penangin konsulaattia sujuvaksi asiointipaikaksi.

Mekin kiitämme ja kumarramme hyvää, ystävällistä ja nopeaa palvelua.

visa IMG_9510

Tämä sairaala on myös lähimmän bussipysäkin nimenä.

visa IMG_9509

Konsulaatti.

visa IMG_9454

Aukioloajat: MA-TO klo 9-13 ja 14-17 sekä PE 9-12.30 ja 15-17.30. LA-SU suljettu.

visa IMG_9502

Muista pukeutua siististi ja peittävästi. Liian paljastavissa vaatteissa tulevat voidaan käännyttää pois (tosin yksi malesiankiinalainen nainen pääsi kyllä näköjään minihameessaankin sisään, mutta melkoisen läksytyksen jälkeen). Siis: EI LÄPSYKKÄSANDAALEJA! EI LYHYITÄ HAMEITA! EI SHORTSEJA! EI HIHATTOMIA PAITOJA!

visa IMG_9446

Rahaa RM170/hakemus, jonotusnumero sisällä toimistossa ja kulkulupa, jonka sai portilla turvatarkastuksessa.

visa IMG_9503

Tiski n:o 3 oli viisumiasioita varten.

visa IMG_9445

Kaikkia hakemuksen kohtia ei tarvinnut täyttää, kun kysymyksessä oli vain tavallinen turistiviisumi. Toisella sivulla oli paikka kuvalle (toimiston virkailija liimasi sen paikalleen) ja lisäksi allekirjoitusrivi sekä monenlaisia viranomaismerkinnöille varattuja kohtia.

visa IMG_9511

Läheisestä kauppakeskuksesta sai kopiointiapua. Huom, jokaiselle hakijalle oma kopio lentolipusta, vaikka yhdestäkin kuinka näkyisi, ketkä kaikki ovat lentämässä…

 

___________________________________________________

Pari lisäystä lokakuulta 2015, jolloin T:n tytär A oli hankkimassa 60 päivän Indo-viisumia tästä Penangin konsulaatista:

  1. Viisumin hinta on nyt RM 190.
  2. Kopio luottokortista kelpaa korvaamaan paluulippukopion (siis mikäli viisuminhakuvaiheessa ei ole vielä paluulentolippua ostettuna).
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s