Islamilaisessa alakoulussa

A ja E lähtivät I:n kanssa viettämään oikeaa koulupäivää Bekasiin Jakartan itäpuolelle Länsi-Jaavan provinssiin. Vierailukohteena oli paikallinen islampainotteinen yksityiskoulu, jossa osallistuimme harjoitusmateriaalina englannintunneille. E oli reippaasti mukana, vaikka alku olikin melko shokeeraava 9-vuotiaalle: koulun pihalla yli kahdensadan oppilaan edessä piti vastailla opettajan englanninkielisiin kysymyksiin ja vielä mikrofoniin 🙂 Hienosti viidakkokoulun nelosluokkalainen tästäkin selvisi, mistä kyllä ensisijaiset kiitokset menevät rovaniemeläiskoulun omalle opettajalle, joka oli tehokkaasti kielikylvettänyt oppilaitaan ekaluokan ensimmäisestä päivästä alkaen.

A:n ura indonesialaiskouluissa sai näi eksoottista jatkoa. Nyt opetettiin siis englantia islam-koulussa, kun taas edellisellä kerralla opetettiin islamia katolilaiskoulussa (no, jos tarkkoja ollaan, A vieraili tuolloin ko. sumatralaiskoulussa monen eri aineen tunneilla ja islamin tunnilla sai tehtäväkseen lukea luokan edessä oppilailleääneen indonesiankielisestä oppikirjasta ohjeita siitä, miten arabiankieltä pitäisi lausua).

Mutta täytyypä todeta, että jokaisessa luokassa oli muutama aika vilkas poika. Keskustelimmekin noin niinkuin yleisellä tasolla opettajien kanssa keinoista parantaa lasten keskittymistä tunneilla 😉

sdi IMG_8702

Valtauskontopainotteinen alakoulu Bekasissa.

sdi IMG_8620

Olimme paikalla klo 7, jolloin myös oppilaat kokoontuivat koulun etupihalle. Kolme ekaluokkaa, kaksi tokaluokkaa, kaksi kolmosluokkaa ja yksi nelos-, vitos- ja kutosluokka kutakin. Noin 25 oppilaan luokkakoot. Kasvamaan päin ko. koulun suosio.

sdi IMG_8626

Hra rehtori ja me.

sdi IMG_8633

Vierailijoiden puheenvuoro aamunavauksen yhteydessä.

sdi IMG_8636

Nelosluokkalaista haastatellaan englanniksi.

sdi IMG_8624

Koraaninlukukilpailun palkintojenjako.

sdi IMG_8622

Yksi parhaista arabiantaitajista.

sdi IMG_8644

”What is your name?” ”How old are you?” ”Where are you from?”

sdi IMG_8691

Maapallo.

sdi IMG_8661

Suomi löytyi!

sdi IMG_8681

E:n kättely oli tunnin lopuksi suosittu ohjelmanumero.

sdi IMG_8669

Ihkaoikean bulen kanssa yhteiskuvaan!

sdi IMG_8697

Moni oli näköjään ilmoittanut harrastuksekseen uinnin. Hyvä, hyvä!

sdi IMG_8651

Apuopettaja ja oikea englanninopettaja sekä 6-vuotiaat ekaluokkalaiset.

sdi IMG_8674

Toisin kuin viidakkokoulussa, täällä edellisen presidentin ja varapresidentin kuvien vaihto ei ollut vielä tullut ajankohtaiseksi.

sdi IMG_8664

Lounas opettajien huoneessa. Meille haettiin kotiruokaa lähiravintolasta (Padang-sapuskaa siis).

sdi IMG_8641

Opettajien huoneen nurkassa oli tämä luuranko, jonka inspiroimana A ei malttanut olla vääntämättä hieman mautonta vitsiä siitä, miten pitkiä päivät ovatkaan Suomessa kesäaikaan varsinkin ko. aikataulujen mukaan mahdollisesti paastoavien muslimien kannalta…

sdi IMG_8688

Välillä autettiin terveydenhoitajan huoneessa yhtä nenäverenvuotopotilasta.

sdi IMG_8687

Tällainen löytyy myös jokaisesta luokkahuoneesta.

sdi IMG_8667

”Tiede tekee elämän helpommaksi. Taide tekee elämän kauniimmaksi. Ja islam antaa elämälle suunnan.” Koulun uskontopainotteisuuden pitäisi merkitä sitä, että normituntien lisäksi koulupäivään on sisällytetty lisäannos uskontoa ja mm. normikouluun verrattuna enemmän aikaa rukouksille…

sdi IMG_8654

Seinät olivat täynnä islamiin liittyvää materiaalia. Mm. tässä on esitetty islamilaisen ja kristityn ajanlaskun mukaiset kuukaudet.

sdi IMG_8695

E mukana edistyneempien 4-6 -luokkalaisten englanninkielen ryhmän piirileikissä. Myös E joutui vuorollaan keskelle keksimään jonkin itseään koskevan lauseen, minkä jälkeen kaikkien niiden, joiden kohdalla ko. lause piti myös paikkaansa (esim. E:n lause ”I have got a brother.”), täytyi siirtyä istumaan uudelle paikalle.

sdi IMG_8698

Aika monta kertaa saatiin pitkän koulupäivän (klo 7-16) aikana poseerata 🙂

sdi IMG_8665

Hinnastoa tähän yksityiskouluun. Noin 24 miljoonaa vuodessa (sis. myös kirjat ja koulupuvun yms.) eli vajaat pari tonnia euroissa. Ei siis ihan halpaa lystiä.

sdi IMG_8707

Viimeiset poseeraukset opettajien kanssa vielä koulupäivän päätteeksi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s