Haji Backpacker

A, I ja K kävivät tänään paikallisen kauppakeskuksen elokuvateatterissa katsomassa indonesialaista uutuuselokuvaa. Olipa hieno tarina ja upeat maisemat.

A ymmärsi elokuvan tapahtumat oikein hyvin siksi, että ehti juuri ja juuri lukea ko. kirjan ennen elokuvan alkua. Onneksi kirja löytyi kirjakaupasta jo vajaa viikko sitten. Tosin vielä aamulla yli 300 sivuisesta indonesiankielisestä kirjasta oli noin puolet lukematta.

Myös K (11-v) pystyi seuraamaan elokuvan juonta, koska A oli ehtinyt tehdä kirjan pohjalta ruutupaperille esitelmän päähenkilön matkareitistä ja kirjan muista tärkeistä henkilöistä.

Itäjaavalainen nuori mies Mada lähtee kotikylästään karkuun epäonnista rakkauselämäänsä (morsian karkaa omista häistään) ja lopettaa samalla yhteydenpidon perheeseensä (leski-isään ja isosiskoon). Thaimaassa päähenkilö joutuu huonoille teille ja siinä sivussa tappaa vahingossa bangkokilaisen jengipomon. Isosisko etsii Madan käsiinsä ja kertoo samalla murheenmurtaman isäukon kuolemasta Mekassa kesken pyhiinvaelluksen. Rikollisjengin kostoa pakeneva Mada löytää itsensä ensin Hanoista ja vähän myöhemmin Etelä-Kiinasta, jonne on joutunut vahingossa auton lavalla tavaralastin seassa tajuttomana ja kuumehoureisena. Kiinalaistyttö Suchun hoitaa isänsä kanssa Madan kuntoon ja tämä jatkaa matkaansa kohti Länsi-Kiinaa ja Tiibetiä ja sieltä edelleen Nepalin kautta Intiaan, jossa vihdoin paikallisen gurun opissa tajuaa, että matkan todellinen määränpää on tehdä sovinto isän kanssa. Iranin rajalla Madaa epäillään Mossadin agentiksi ja kohtelu on sen mukaista ennen kuin rajavartijoille selviää asioiden todellinen laita. Lopulta Mada pääsee Saudi-Arabiaan ja Mekasta löytyy sitten se nimettömien hautojen alue, jolle myös pyhiinvaelluksella kuollut isä on haudattu.

Onneksi juonenkäänteet olivat siis jo kirjasta A:lle niin tuttuja, että 11-vuotiaan silmät ehti peittää ennen kuin päähenkilö joutui bangkokilaisjengin ja iranilaisrajavartijoiden käsittelyyn. Näitä paria väkivaltakohtausta lukuuottamatta oikein kaunis elokuva.

Traileri:

Haji 3

Haji Backpacker.

Haji 1

309 sivua kelloa vastaan. A:n nopeusennätys indonesiankielisten kirjojen lukemisen saralla syntyi kirkkaasti.

Haji 2

Kirjan juoni, päähenkilön matkareitti ja tärkeimmät henkilöt pikaselityksenä 11-vuotiaalle ennen elokuvaa.

Haji 4

Liput ja popcornlaatikko.

Haji 6

Katse kohti valkokangasta.

Haji 5

Seuraava elokuva olisi tässä, mutta vaikka Indonesian uusi presidentti astuu virkaansa jo 20. lokakuuta, on ko. elokuvan ensi-ilta vasta 20. marraskuuta, jolloin olemme jo Malesiassa. Ja toisaalta seuraava Indonesiankohde Jakartan jälkeen on Länsi-Sumatra, jossa tämä vasemmistolaistaustainen poliitikko ei kerännyt kummoistakaan äänimäärää (mistä voi päätellä, ettei tämä elokuvakaan siellä varmaankaan juuri pyöri).

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s