”What is your impression on Indonesia?”

Tämän indonesialaisempaa ei voi olla 🙂

Paikoissa, joissa länsi-ihmisiä  (= bule) on vähänlaisesti, vaaleaihoinen pääsee nopeasti indonesialaiskoululaisten englannin harjoitustehtäväksi. Tätä ei siis juurikaan näe Balilla, jossa miljoonat turistit vierailevat vuosittain, mutta muilla saarilla ja varsinkin turistikohteissa, joissa ulkomaalaisia voi bongata harvemmin, mutta kuitenkin säännöllisesti, opiskelijaporukoihin ja heidän englanninkielisiin kysymyspattereihinsa törmää varmasti.

Tähän liittyen meidän perheemme muistaa aina erityisellä lämmöllä ensitapaamistamme ystävämme I:n ja hänen opiskelijoidensa kanssa Länsi-Sumatralla. Ja sattuipa kyseiselle englanninopettajaystävällemme vastavuoroisesti kerran Borobudurin temppelialueella niinkin hauskasti, että juuri Suomesta takaisin Indonesiaan lentäneenä häntäkin luultiin ulkomaalaiseksi, jota paikalliset opiskelijat lähestyivät niinikään englanninopinnot mielessään. (Sinänsä ei mikään ihme, sillä pari vuotta napapiirillä tekee kyllä tehtävänsä.)

Borobudur, tuo maailman isoin buddhalainen monumentti keskijaavalaisella maaseudulla, onkin sopivasti meilläkin ensi viikon ohjelmassa. Saimme siis tänään kauppakeskuksemme ruokamaailmassa ikään kuin hyvää valmennusta ensi viikon todennäköisesti lukuisia haastattelutilanteita varten.

Jo kaksikymmentäyksi vuotta sitten meihin teki lähtemättömän vaikutuksen otsikon kysymys, joka ei ole näköjään vieläkään kadonnut mihinkään indonesialaiskoululaisten englanninvihkoista. Ja vaikutelmammehan tästä maasta on edelleen mitä positiivisin 🙂

conversation

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s