Viidakkakoulun uskonnontunnilla vilkaistaan ikkunasta ulos, jos kirjatieto ei vaikuta uskottavalta.

Viidakkokoululaiset käyvät kouluvuoden ev.lut.-uskonnonkirjat läpi pikakelauksena tänä syksynä, vaikka toki muutakin uskonto- ja elämänkatsomusoppia tulee päivittäin väkisinkin vastaan. Balin hindulaisten hautajais- ja temppeliseremoniat tulivat tutuksi jo aiemmin ja nyt Jakartassa valtauskonto islam on hyvin edustettuna esim., kun tavataan ystäviä, käydään syömässä lähistön (halal)ruokapaikoissa tai vain kuunnellaan, mitä ääniä ulkoa (mm. seitsemän lähimoskeijan minareeteista) kuuluu.

Niinpä suomalaisen nelosluokan oppikirjan muslimi-osuuttakaan ei voitu ihan sellaisenaan opettaa. Mm. hautaamisesta kirjassa oli jopa osittain virheellistä tietoakin (joku kriittisemmistä ystävistämme voisi toki väittää, että uskonnonkirjoista voi löytää helposti muitakin virheitä). Anyway, suomalainen oppikirja väittää mm., että muslimivainaja haudattaisiin oikea kylki kohti Mekkaa, mikä ei taida ihan pitää paikkaansa. Haudan oikea kylki kyllä on ko. ilmansuuntaan, mutta vainajahan on laskettu hautaan oikealle kyljelleen niin, että KASVOT ovat kohti Mekkaa.

Tämä selviää myös näppärästi katsomalla lastenhuoneen ikkunasta ulos läheiselle muslimihautausmaalle, jossa haudat ovat tosiaan niin, että hautojen oikeat kyljet (pääpuolesta katsoen) ovat tarkalleen samaan suuntaan kuin tämän asunnon rukoussuuntakin.

muslimihautaus tekstilla

Balin hinduhautajaisista oppimaamme löytyy näistä kahdesta blogientry:stä:
https://amatsinrake.wordpress.com/2014/08/08/19-vainajan-polttohautajaiset/
https://amatsinrake.wordpress.com/2014/08/16/hautajaiset-osa-2/

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s