Paratiisi kellarissa

Melkein suoraan meidän talon alla on herkuttelijan paratiisi, jossa voi ahmia kaikenlaisia herkkuja pilkkahintaan.

Tänäänkin kerättiin useasta kojusta monenlaista syötävää: pojille kanapihvit ja ranskalaiset, K:lle varma valinta eli paistettua kanankoipea riisillä ja lisäksi lasten mieliksi myös pita-kebapia ja eräänlaisia ”baksolumpioita” (kevätkääryleitä, joiden sisällä oli samaa kanariisimassaa, josta tehdään indonesialaisen lihapullakeiton lihapullat). A herkutteli Jakartan alueen perinneherkulla eli Soto Betawi -keitolla ja H:lle tilattiin lampaanlihasta tehtyjä sate-tikkuja.

Alakerran ruokatorilla on syötykin melkein kaikki lounaat ja iltaruuat (silloin, kun ei ole menty naapurikauppakeskuksen Pizza Hut:iin, Mäkkäriin tai sushipaikkaan tai meidän oman alakerran Solaria-kiinalaisravintolaan). Food court:n ruokatarjonnasta vastaa ainakin parikymmentä eri kojua, joiden joukossa suosikkejamme ovat olleet myös mm. erilaiset riisi- ja nuudeliputiikit, KFC, fuusiosushipaikka ja tietysti Padang-ruokaa tarjoava lafka. Näitähän riittää!

Ja jälkiruokaahan saa Starbucks:n lisäksi mm. J.Co -jugurttipaikasta tai leipomosta, josta on kannettu kotiin asti mm. suklaamuffineja ja juustoleipiä…

p IMG_7036

Normi-iltana ei juoda limpparia, vaan vettä, teetä ja hedelmämehuja (mm. mango- tai sirsakkimehua), mutta aika ajoin syödään myös amerikkalaissapuskoja (kuten tässä lasten KFC-ateriat) ja silloin saa ottaa myös kokikset. Food court on siinä mielessäkin mukava ateriointipaikka, että jokainen voi hakea sapuskansa mieleisestään luukusta (eli A:lla ja H:lla voi olla ihan oikeaa Indo-ruokaa silloinkin, kun lapset vinkuvat KFC:hen). KFC on toki meidän perheen kannalta mitä indonesialaisinta sapuskaa sekin, sillä kentuckyläistä paistettua kanaa me olemme tottuneet syömään lähinnä juuri Indonesiassa.

p IMG_7040

”Leveää nuudelia naudanlihalla” ja ”paisetettua riisiä” mainostaa panda.

p IMG_7042

Outoja fuusiosusheja.

p IMG_7072

Ruokatorin tähän kulmaan asetutaan silloin, kun joku on pihviaterian tarpeessa (yritämme toki välttää kalliita 3 euron pihviaterioita (jotka tirisevät kuumalla valurautalautasella), mutta välillä voi vähän tuhlata näinkin.

p IMG_7071

Soto Betawi:a täältä! Jakartalaista perinneruokaa.

p IMG_7060

Hyvää keittoa!

p IMG_7046

Tuosta lähtee mm. kuumia sate-vartaita.

p IMG_7061

Lasten varma valinta muuallakin kuin KFC:ssa: kanaa ja riisiä.

p IMG_7062

Lammasvartaita.

p IMG_7045

Kuumia pihvejä. Ei hallanvaaraa.

p IMG_7064

Tällä kertaa kanapihvin päälle tuli kastike, joka ei ole oikein poikien mieleen. Pitää muistaa taas seuraavalla kerralla pyytää kastike erilliseen kulhoon.

p IMG_7048

Eikä Istanbuliinkaan ole kuin muutama askel.

p IMG_7066

Pita kebab.

p IMG_7073

Bakso-lihapullapaikassa oli myös pitkulaisia lumpian (kevätrullan) näköisiä virityksiä.

p IMG_7043

Tänne on aina jonoa.

p IMG_7044

Tokihan aina myös Padang-paikka löytyy meidän kellarista. Näitä Padang-ravintoloita on myös ulkona kerrostalojen kivijalkaliikkeinä useampiakin.

p IMG_7049

Valinnanvaraa siis riittää.

p IMG_7047

Jokin randomipaikka. Ihan kaikista kojuista ei jaksanut ottaa kuvaa…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s