Sirsak

Saisiko olla herkullista hedelmäjuomaa? Ostetaan rp 9.000:lla yksi piikikäs sirsak-hedelmä (soursop) ja nyhdetään sen sisustaa syvälle lautaselle ja laitetaan sekaan vähän vettä. Sitten vain vaivataan kuin taikinaa konsanaan ja siivilöidään juoma lasiin. Huom! Blenderillä tulee kuulemma sikäli huono lopputulos, että hedelmälihan hiusmaiset säikeet jäävät ikävästi jäljelle. Parempi siis tehdä homma käsin ja siivilöidä säikeet kokonaan pois.

Olisikohan tämä nyt suomeksi sirsakki?

Lopputulos on joka tapauksessa hapan, mutta raikas. Viimeksi joimme tätä mehua viime vuonna Aceh:ssa (Weh-saaren pääkaupungissa Sabangissa). Pitäisi vähän useammin muistaa tämäkin trooppinen ihme!

sirsak 1

Sirsak-hedelmä.

sirsak 2

Valkoinen leikkauspinta, muutama musta kivi seassa. Tuoksu hieman omenamainen.

sirsak 3

Nyhdetään säikeinen hedelmäliha irti kuoresta keskustan puumaisesta osasta.

sirsak 4

Kulhoon vettä hedelmälihan sekaan.

sirsak 5

Ja sitten vaivataan.

sirsak 6

Namia!

 

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s