SC-Ropiikin rotkonpohjanoteeraus

Meidän kylällä on nyt jo toistamiseen putkirikko, jonka korjaaminen tuntuu vain kestävän ja kestävän. Naapuritkin epäilivät, ettei kukaan oikein ehdi korjata ongelmaa, koska on niin paljon uskonnollisia juhlia nyt päivästä toiseen. Naapurin timpurisetä kävi kuitenkin asentamassa pumpun ja letkuviritelmän, jonka avulla meidän talon vesisäiliö nyt täyttyy kätevästi takapihan uima-altaasta. Ko. vesihän on siis allaskemikaaleilla kyllästettyä ja lisäksi siinä on nyt muutama päivä uitu aika likaisena (korvattu edes jotenkuten puuttuvaa suihkumahdollisuutta). Niinpä ko. vesi ei oikein houkuttele peseytymään, vaikka se oikeaoppisesti nyt raanasta tuleekin. Vessanvetovetenähän tuo on toki mitä mainiointa.

Siispä lähdimme heti innolla mukaan, kun naapurin W ehdotti läheisellä joella uimista. Kyseessä on sama todella syvä ja jyrkkäreunainen jokirotko, jonka reunoille joitakin kilometrejä meiltä pohjoiseen on pykätty saaren vanhimpiin kuuluva temppeli Gunung Kawi, joka otettiin käyttöön jo ennen hindulaisuuden saapumista. Meidän mielestämme Gunung Kawin maisemat ovat kauneinta Balia, jota koskaan olemme nähneet ja nyt tajusimme, että melkein samanlaista rotkoa viidakkoineen on tässä ihan lähellä. Ei tarvitse kuin kävellä n. 15 minuuttia lähikylän läpi ja muutaman temppelin ohi.

Joki virtasi aika voimakkaana ja siinä saattoi uida vastavirtaan niin, että pysyi lopulta aika lailla paikoillaan. Samalla piti kuitenkin varoa, ettei virta vienyt lapsia mukanaan pieneen koskeen suvantopaikan alapuolella.

Olo olikin tosi virkistynyt ja raikas jokipulikoinnin jälkeen. Harmi vain, että paikka on niin syvällä rotkon pohjalla, että parinsadan rappusen nousu takaisin ylös sai taas hien pintaan.

sungai 9

Tämä tie kylän reunalla vei rotkon reunalle.

sungai 8

Ainakin pari sataa porrasta alas.

sungai 10

Rotkon pohjalta joenmutkan takaa löytyi rauhallinen suvantopaikka. Ei muita kylpijöitä juuri tällä kohtaa.

sungai 7

Rantakiviltä viileään veteen.

sungai 6

Hieno kylppäri ja tänne tuli sitä raikasta vettäkin (toisin kuin kotona).

sungai 4

Shampoo päässä ja isosisko suihkuna.

sungai 2

A:lle tämä toi mieleen Siberutin viidakkojoet.

sungai 1

Virta vie!

sungai 3

Tässä pysyi potkimalla paikoillaan, mutta samalla sai sopivasti jännittää, joutuuko kosken kuohuihin.

sungai 5

Vesijuoksua vastavirtaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s