Strykniinimyrkytys

Balillahan on valtavasti koiria, joista iso osa on irrallaan kuljeksivia, mutta niillä on toki tapana asettua taloksi. Meidänkin taloon kuuluu luontaisetuna noin neljä piskiä, joista pari on lasten erityisen ihailun kohteena.

Koiria on tällä saarella joidenkin mielestä ihan liikaa. Varsinkin muutama vuosi sitten, kun rabies levisi Balille takaisin pysyttyään sitä ennen vuosikausia pois, koiria alettiin taas tappaa järjestelmällisemmin. Balilla kiertää ryhmiä, jotka levittävät myrkyllisiä syöttejä maastoon nimenomaan koirakantaa vähentääkseen.

Osa varsinkin ulkomaalaistaustaisista balilaiskoiriin ihastuneista ihmisistä vastustaa tällaista summittaista koirien tappamista. Ja jotkut ovat perustaneet Balille myös kodittomista koirista huolehtivia säätiöitä tai yhdistyksiä.

Täytyy myöntää, että välillä Balin kylillä ja kujilla kulkiessa ja pelottavasti räksyttäviä koiria joka käänteessä väistellessä on käynyt mielessä, että noille pitäisi tehdä jotain. Mutta tänään nähtiin tästäkin asiasta se toinen puoli, kun myrkytyspartion retki meidän kylälle johti siihen, että lasten suosikkikoira sai äkillisesti tyypilliset strykniinimyrkytyksen oireet (mm. raajojen jäykistymistä, kouristelua ja oksentelua), minkä seurauksena E lukittautui huoneeseensa todella murheellisena tapahtunutta suremaan ja lisäksi meidän keittiössä/olohuoneessa oli ihan kamala sotku koiran oksennusta ja ripulia. Ei meistäkään tämän kokemuksen jälkeen oikein ole noita kuolemanpartioita fanittamaan…

Ei siitäkään huolimatta, että Lo täällä ollessaan laski yhden juoksulenkkinsä aikana yhteensä 83 räksyttävää piskiä, joiden sai koko ajan pelätä käyvän kinttuihin kiinni.

Tässä Bali Advetiser:ssa viime vuonna julkaistu juttu aiheesta:
http://www.baliadvertiser.biz/articles/paradise/2013/pet_owner.html

anjing tiga

Nämä kolme meidän portin edessä päivystävää koiraa eivät saaneet myrkytysoireita.

anjing membersihkan

Luudalla oli töitä keittiössä ja olohuoneessa.

anjing hutan

Tämä myrkytyksen uhri kouristeli, oksenteli ja ripuloi ensin meidän talossa, mutta poistui sitten lähimetsään huonokuntoisena läähättämään.

Seuraavana aamuna koira, nimeltään Muni, hyppeli jo terveen näköisenä meidän pihan pusikoissa. Sellainenkin teoria tuli esille, että koira on saattanut syödä maanviljelijöiden rottasodassa käyttämän syötin. Rottien myrkyttäminen ei ajatuksena tunnukaan yhtä ikävältä kuin em. artikkelissa kuvattu koirien summittaiset myrkytysoperaatiot.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s