Viidakkokoulun teatteri- ja uintipäivä (Barong ja Taman Tirta)

Viidakkokoulun lukujärjestykseen tuli tiistaipäivälle sellainen muutos, että kaikki teoriatunnit (matematiikka, äidinkieli, englanti ja historia) peruttiin ja aamulla heti kahdeksan jälkeen lähdettiin autokyydillä Batubulanin kylään, joka on tunnettu mm. kivenveistäjistään ja balilaisista tanssiesityksistään. Toisin kuin Ubudissa, jossa tanssiesityksiä on vain iltaisin, Batubulanissa niitä on ainakin high season:n aikaan joka aamu klo 9.30. Koska kestosuosikeistamme kecak-tanssi oli käyty jo katsomassa P:n ja Kr:n kanssa, valitsimme Barong-hirviötanssin täydentämään viidakkokoulun opetussuunnitelmaa taideaineiden osalta. Myöhemmin on tarkoitus laittaa koululaiset kirjoittamaan (ja eskarilainen piirtämään) jotain näkemästään.

Barong-tanssihan kuvaa hyvän ja pahan välistä taistelua. Lopuksi monien vaiheiden jälkeen hyvä (eli Barong) tietysti voittaa pahan (jota edustaa pitkäkyntinen ja isotissinen Rangda-hirviö).

Tässä videonpätkä siitä, miten Barong hoitaa suisidaaliset miehet tolkkuihinsa:
http://youtu.be/TXeFLsAxTbo

bar 0

Barong. Meidän suosikki. Symppishirviö, joka taistelee pahiksia vastaan. Tämähän meillä Rovaniemelläkin vahtii eteisen ovea.

bar 1

Viidakkokoululaiset poseeraavat teatterin aulassa.

bar 2

Pappi siunasi paikkoja ja roiskutti pyhää vettä ympäriinsä ennen esityksen alkua.

bar 4

Apina nappaa Barongin tassusta kirpun pois. (Juoni on aika tuttu, kun on tämä ehkä sata kertaa käyty katsomassa parin viime vuosikymmenen aikana…)

bar 3

L:kin fanittaa Barongia.

bar 5

Ja silmät liikkuu!

bar 10

Rangda-pahis.

bar 7

Oli siellä muutama muukin. Meidän paikat eturivissä tietysti.

bar 6

K-18

bar 9

Pitkät kynnet ja isot tissit, niistä tuntee pahiksen.

bar 8

Miehet oli lumottu suisidaalisiksi, mutta Barong-hirviöpä nekin lopulta pelasti. Barong tulee, oletko valmis?

bar tt 1

Teatterista suoraan uimahallin kanttiiniin lounaalle. Tosin SC-Ropiikin päävalmentajan (taustalla) piti ehtiä ensin tekemään oma treeninsä alta pois. Tämä lounastunti käytettiin samalla englannin opiskeluun (lukemalla ääneen äskeisen tanssiesityksen englanninkielinen esite ja arvuuttelemalla lautasilla olleiden asioiden englanninkielisiä nimiä yms).

bar tt 2

Paikallisen lukion ekaluokkalaiset liikuntatunnilla. SC-Ropiikin päävalmentajalla oli paljon vähemmän peräänkatsottavia kuin lukion liikunnanopettajalla.

bar tt 4

Lukiolaiset juoksivat ensin allasta ympäri, minkä jälkeen pojat kahlasivat altaan matalassa päässä ja kisasivat joukkueittain liukumalla ja alkeellista vaparia yrittämällä. Tytöt katsoivat poikien tuntia altaan reunalla uikkarit päällä. Kun poikien allasaika oli ohi, he saivat lähteä kotiin ja tytöt pääsivät vuorostaan altaanseen.

bar tt 3

Tytöt saivat odottaa vuoroaan. (H ja L olivat tässä vaiheessa jo oman urakkansa suorittaneet.)

Kulttuuripläjäyksen jälkeen uintipainotteisen viidakkokoulun oppilaat kuskattiin taas Taman Tirtan 25m altaalle treenaamaan. Samaan aikaan paikalle sattui myös läheisen lukion ekaluokkalaiset, joiden liikuntatuntia katsellessa tuli kyllä mieleen, että kyllä omien lasten uimataidosta saa olla ihan ylpeä 😉

Mainokset

4 responses to “Viidakkokoulun teatteri- ja uintipäivä (Barong ja Taman Tirta)

  1. Timo Koivisto

    Sen verran uimarina kysyn, että onko tuo Taman Tirtan uimarata ns. julkisessa käytössä. Eli voiko sinne ostaa lippuja ja käydä uimassa/treenaamassa?

    Timo Koivisto, Kajaani, Suomi

  2. Timo Koivisto

    Kiitos erittäin paljon tiedoista 🙂 Kolmen viikon reissussa pitää olla muutakin kulttuuria, esim ruumiinkulttuuria….;) (lähinnä vaimon shoppailukulttuurista nyt puhun)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s