Hautajaiset, osa 2

Balin hindut siis uskovat jälleensyntymiseen, minkä varmistamiseksi polttohautajaisten jälkeen vainajan tuhkat toimitetaan mereen. Tuhkien mereen heittäminen on siis kolmas vaihe hautajaisrituaalien sarjassa. Ensinhän vainaja haudataan normaalisti hautausmaalle, myöhemmin hauta avataan ja vainaja tuhkataan ja lopuksi siis tuhkat heitetään mereen (tai jokeen, jos meri on liian kaukana).

Maahan hautaaminen voidaan joskus jättää väliin. Näin tehdään ainakin, mikäli perhe on niin varakas, että pystyy järjestämään itse polttohautajaiset ja mikäli lisäksi muutaman päivän kuluessa kuolemasta sattuu olemaan sellainen balilaisen kalenterin päivä, joka sopii polttohautajaisten viettoon (kaikki päiväthän eivät suinkaan ole sopivia polttopäiviä).

Usein siis kuitenkin vainaja ensin väliaikaisesti haudataan ja tuhkaus tapahtuu myöhemmin kylän yhteisenä tuhkauspäivänä, joita siis saatetaan järjestään esim. vain joka kolmas vuosi. Ihan halpaa ei yhteisiin polttohautajaisiin osallistuminenkaan ole, kuulemma n. 5-10 miljoonaa rupiaa (350-700 €). Todella rikkaiden ja varsinkin kuninkaallista sukua olevien hautajaiset maksavat miljardeja.

haut 1

Rannan temppeli.

haut 2

Tytöt ratsastivat hautajaisvieraiden ohi.

haut 3

Hautajaisväkeä.

haut 4

Meri.

haut 5

Viimeinen matka (ennen seuraavaa kierrosta).

haut 6

Merestä sinä olet tullut ja mereen pitää sinun jälleen tuleman.

haut 7

Ja kohta sukuun syntyy uusi vauva, joka…

Kun tytöt olivat ratsastusretkellään, A odotteli rannalla paikassa, jossa juuri sopivasti samaan aikaan heitettiin tuhkia mereen.

Mainokset

One response to “Hautajaiset, osa 2

  1. Suuret kiitokset antoisasta uskontotunnista ja hautauskulttuurin kerronnasta elävöittävine ja yksityiskohtaisine kuvineen! Nehän tempaisivat kerralla mukaansa! Mielenkiinnolla odottelen lisää yhtä kiintoisia juttuja, t. Inka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s