Ensimmäinen viidakkokoulupäivä

Niin se loppui tämänkin perheen loma. Ja alkoi arki. Lapsilla koulu ja vanhemmilla koulutusta vastaamaton työ epäpätevinä viidakkokoulun opettajina.

koulu 1 menossa

5.-luokkalainen ja 4.-luokkalainen matkalla kouluun viidakkokoulun ensimmäisenä koulupäivänä. Koulumatka ei ole järin pitkä: makuuhuoneesta talon takapihalle ja sieltä sitten luokkiin, jotka vaihtelevat aineen ja opettajan mukaan (etuterassi pöytä, takaterassin ruokapöytä, altaan vierustan aurinkovarjollinen puutarhapöytä). Koulumatkan voi hyvin taittaa paljasjaloin. Toki ko. koulumatkan varreltakin on aiemmin bongattu jos jonkinlaista eläinkunnan edustajaa, harmaa käärme mukaanlukien…

koulu 1 kuntopiiri

Joka toinen aamu klo 8.15 ennen varsinaisen koulupäivän alkua viidakkokoulun pihalla järjestetään sekä oppilaille että opettajille pakollinen kuntopiiri.

koulu 1 lipunnosto

Ensimmäinen koulupäivä alkoi lippuseremonialla, jonka päätteeksi sekä rehtori että apulaisrehtori pitivät oppilaille vakavahenkiset puheet koulunkäynnin tärkeydestä ja viidakkokouluvuoden käytännönjärjestelyistä.

koulu 1 K aidinkielta

K:n äidinkielentunti etuterassilla.

koulu 1 matikkaa E

E matematiikan tehtävien kimpussa.

koulu 1 matikka

Matematiikanopettaja tarkistaa oppilaan aikaansaannokset ja toteaa ne mallikelpoisiksi. Matematiikan luokka on takaterassin ruokapöydän ääressä.

koulu 1 E aidinkieli

E ja nelosluokan ensimmäinen äidinkielentunti.

koulu 1 historia ja englanti

K:n historiallinen ensimmäinen historiantunti menossa altaan reunalla aurinkovarjon alla. Taaempana SC-Ropiikin päävalmentaja valmistelee uintiharkkoja. Takaterassilla ruokapöydän ääressä on menossa E:n englannintunti.

koulu 1 eskarilainen

Tuleva eskarilainen valmistautuu ehkä ensi viikolla alkavaan eskarivuoteensa teroittamalla kaikki penaalin kynät. ”Saanhan aloittaa eskaritehtävät jo huomenna!”

koulu 1 aapiskukko

Viidakkokoulun aapiskukko ja sen lukuisat lajitoverit kiekuvat jatkuvasti koulun ympäristössä.

Aluksi opiskellaan vähän tiiviimpään tahtiin pari viikkoa, sillä koulun rehtori, joka on samalla matematiikan ja historian vastuuopettaja, joutuu valitettavasti käväisemään kesken kouluvuoden muutamalla työkeikalla toisessa maanosassa asti. Niinä muutamana viikkona, kun viidakkokoulun syyslukukausi pyörii pelkästään apulaisrehtorin (äidinkielen ja englannin vastuuopettajan) työpanoksella, on koulun opetusohjelmaa vastaavasti vähän kevennetty.

Esikoululuokka aloittaa työnsä vasta ensi viikolla, mutta innokas eskarilainen ei olisi millään malttanut jäädä vain vierestä seuraamaan, kun 4.- ja 5.-luokkalaiset kävivät koulutehtäviensä kimppuun, joten jotain pientä aiheeseen liittyvää piti saada ohjelmaan sen lisäksi, että SC-Ropiikin päävalmentaja veti pikkuiselle omat erikoisharkat viidakkokoulun uima-altaalla. Niinpä innokas eskarinaloittaja teroitti valmiiksi jokikisen kynän, joka penaalista löytyi.

4.-luokkalaisen ensimmäinen koulupäivä sisälsi matematiikkaa, äidinkieltä ja englantia ja 5.-luokkalaisella oli näiden lisäksi myös neidin kouluhistorian ensimmäinen historiantunti.

Mainokset

One response to “Ensimmäinen viidakkokoulupäivä

  1. sirkka niemelä

    Voi, kiitos ihanasta selostuksesta!!! Kyllä huomaa, että rehtori, apulaisrehtori ja aineopettajat ovat paneutuneet vaativiin tehtäviinsä ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s