Päivä Kutalla

Eivätpä hipit vajaa puoli vuosisataa sitten tienneet, minkälaiseksi Goa-Kuta-Kathmandu -reitin Bali-osuuskin muuttuu, kun turistimassat myöhemmin vyöryvät perässä. Kutassa on hyvää se, että siellä voi syödä kaikkea mahdollista länsiruokaa balilaisten perinneruokien vastapainoksi ja myös se, että sieltä pääsee nykyisten entistä parempien liikennejärjestelyjen ansiosta aiempaa nopeammin pois. Oikeasti paikka on aika ahdistava ja Ubudin keskusta on muuttumassa ihan samanlaiseksi.

Pienten mielestä indonesialaisissa kauppakeskuksissa parasta on aina ns. ”pelipaikka”, joka on yleensä moolin ylimmässä kerroksessa sijaitseva kakofonisen myökän täyttämä luola. Siellä kortille ladattuja rupioita voi käyttää monenlaisiin auto-, ammunta-, pallonheitto- yms. peleihin. Pelin päätteeksi laite sylkee sisuksistaan lipukkeita, joilla saa lopuksi lunastaa tiskiltä pistemäärän osoittaman määrän krääsää (tällä kertaa kaksi kynää yht. 90 pisteellä). Tämänpäiväinen pelipaikka oli upouuden Lippo Mall:n yläkerrassa. Paikan hienous oli 4-D elokuva, jossa ajettiin rikshalla 10 minuuttia pitkin Kiinanmuuria!

Juhlimme Pizza Hut:ssa 27-v. synttäreitä päivän etuajassa. Tapasimme samalla Lo:n ja J:n, jotka olivat tulleet Kutalle edellisenä päivänä Nusa Lembonganilta. Tyttöjen oli tarkoitus opetella surfausta Kutan hienoilla aalloilla ennen J:n kotilentoa, joka on 4 päivän päästä. Kuta-päivän alkajaisiksi siis hyvästelimme lentokentällä P:n ja Kr:n ja päivän päätteeksi rantakadulla myös J:n. Lo:nhan on tarkoitus tulla vielä J:n kotiinlähdän jälkeen vajaaksi 3 viikoksi asustamaan Pejeng Kangin:n taloomme.

Ostimme kotimatkalla Denpasarin Mataharin alakerran Gramedia-kirjakaupasta vitosluokkalaisella harpin, kulmaviivaimen ja värikyniä sekä A:lle Piin elämän indonesiaksi. Samasta kauppakeskuksen kellarista saimme kätevästi mukaan KFC-iltapalan.

kuta hyppy

Lasten mielestä on kyllä ihan mahtavaa aina, kun pääsee ”pelipaikkaan”.

kuta kata elaytyy

Näitä autopelejä sai pelata.

kuta pyssyt

Näitä ei saanut, mutta kovasti olisi tehnyt mieli.

kuta 4d

4-D

kuta china wall

Ajettiin rikshalla 4-D pitkin Kiinanmuuria.

kuta pizza hut

Perinteinen synttärijuhlapaikka.

kuta salad bar

Salaattibaari.

kuta ph tyttojen salaatit

Pizza Hut:n salaattikipon saa täyttää vain kerran, joten tytöt ovat rakentaneet oikeaoppiset jatkoreunukset salaatinlehdistä.

kuta ph koko porukka

Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa. Vaikka syötiinkin ihan liikaa.

kuta ph pizzat

Kolme pannupitsaa ja yksi juustohärpäkereunainen, kolme annosta valkosipulileipää, viisi salattikippoa, kaksi kokispitseriä…

kuta helenan lahjat

Lahjoja päivänsankarille.

kuta starbucks

Starbucks.

kuta jugurtti

Jääjugurttia.

kuta kata ja kata

Nice to meet you 2.

kuta memorial

Tästäkin tragediasta on kohta 12 vuotta.

kuta maatuskat

Vain yhden kansakunnan edustajien voisi kuvitella tulevan Balille asti ostamaan matkamuistoksi maatuskoja. Eipä siis ihme, että asiakkaista tyhjän kaupan ikkunassa oli alennusprosentti. Ei tarvitse olla suurikaan ennustajaeukko arvatakseen, ettei tuo prosentti riitä jatkossa alkuunkaan…

kuta aallot

Kovasti olisi tehnyt isoihin aaltoihin mieli. Oltiin kuitenkin vain kaupunkipäivää viettämässä.

kuta lapset rannalla

Heippa vaan J ja hyvää kotimatkaa 4 päivän päästä!

kuta surfarit

Wanna-be surfers

kuta lassi ja balilaistytto

Om Swastiastu

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s