RoPS:n fanijoukkueen MM-finaali

Ropiikin palloseuran (lyhennetään RoPS) fanijoukkueen iskuryhmä heräsi yöllä klo 4 katsomaan MM-finaalia Saksa-Argentiina. Kaksi virhettä: Ensinnäkin peli Brasiliassa oli alkanut täkäläistä Balin aikaa jo klo 3 ja toisekseen eihän mikään meidän asunnon TV:n paristasadasta lähinnä ulkomaisesta satelliittikanavasta (joukossa lukuisia urheilukanavia) näyttänyt menossa ollutta potkupallofinaalia. Sen sijaan esim. jotain tärkeää sumopainiottelua olisi voinut seurata. Mikä karmea pettymys! Nettiyhteyskin oli yön pimeinä tunteina poikki, joten edes sitä kautta ei matsin seuraamisesta tullut mitään. Mikä siis neuvoksi?

No, A ja P ottivat sateenvarjon (ulkonahan satoi edelleen kaatamalla) ja lähtivät kylille etsimään taloa, jossa pelin seuraaminen olisi meneillään.

Ensin piti kiivetä meidän talon korkean portin yli, sillä porttihan on yöllä lukossa, mikä sinänsä on ihan kiva juttu. Sitten mietimme, lähteäkö kohti Lipahin vai Jemelukin rantaa. Päädyimme Lipahin suuntaan. Vähän neljän jälkeen aamuyöstä läheisen TriYoga-sikaravintolan täti olikin jo valmistelemassa tulevan päivän sapuskoja. Muutenhan koko kadunpätkä oli ihan pimeänä. Täti kertoi, että toisessa suunnassa sillan jälkeen vasemmalla olisi hänen appivanhempiensa talo ja siellä olisi kuulemma ihmisiä (myös buleja eli länsi-ihmisiä) peliä katsomassa. Sinne sopi kuulemma hyvin mennä mukaan.

Niinpä vaihdoimme etenemissuuntaa takaisin kohti Jemelukia ja sieltähän se pelipaikka helposti sitten löytyikin, kun seurasi kadun varteen pysäköityjä mopoja, meteliä ja TV:n välkkyvää valoa.

Pienessä warungissa, jonka seinustat olivat täynnä taistelukukkoja häkeissään, oli myös pieni TV-vastaanotin ja joukko innokkaita pelinseuraajia, joilla oli keskinäinen vedonlyönti meneillään, kuten parhaissa balilaissa kukkotappeluissa ikään. Paikalla oli myös joitakin sveitsiläisiä matkailijoita.

WC karataan

Fanit karkaavat portin yli etsimään kisakatsomoa.

WC ulkoa

Warunki täynnä faneja.

WC takarivi

Takarivin paikat.

WC jermaaaan

Saksaaaaa!!!!!

Ehdimme sopivasti mukaan varsinaisen peliajan lopuilla, kun tilanne oli vielä 0-0. Ja jatkoajan toisella puolikkaallahan se Saksan voittomaali sitten syntyikin. Tämä MM-finaali jää varmasti mieleen yhtä eksoottisena kuin 8 vuoden takainen Italia-Ranska, jonka katsoimme I:n kotona Länsi-Sumatran Payakumbuhissa, niinikään keskellä yötä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s